Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Koľko zarobili aktéri Zápasu storočia? Vémola bojoval skoro zadarmo

Keď príde debata na tému peniaze, ľudia majú tendenciu okolkovať. Ani po "Zápase storočia" na podujatí v MMA Oktagon 15 jednoznačne nezverejnili sumy, ktoré putovali na účty hlavných hviezd večera Slováka Attilu Végha a Čecha Karlosa Vémolu.

14.11.2019 09:07
debata (11)

VIDEO: Pozrite sa, ako prebiehal zápas Végha s Vémolom a čo na to hovorí expert na športový marketing.

Video

Podľa informácií českého Blesku si obaja polepšili o 1,5–2 milióny českých korún, čo je v prepočte necelých 60–80 tisíc eur. Bojovníci MMA musia počítať s nepravidelným prísunom peňazí. Ten záleží najmä od počtu a atraktívnosti zápasov. Ďalším elementom je záujem sponzorov a fanúšikov o jednotlivých zápasníkov.

Osemdesiattisíc eur za dve minúty boja znejú ako výhodný obchod. „Sme novodobí gladiátori. Keď majú futbalisti také výplaty, prečo by si to nezaslúžili aj zápasníci? Makáme rovnako tvrdo, ak nie viac,“ povedal pre český portál Vémola.

Galavečer MMA Oktagon 15 - Végh vs. Vémola Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Attila Végh a Karlos Vémola pred zápasom.

Treba vziať do úvahy, že hoc i niekoľkosekun­dovému duelu predchádzajú mesiace extrémne náročnej prípravy. Hovoril o tom aj Vémola, ktorý príprave na Végha podriadil všetko. Trénoval prevažne v Londýne v špičkovom kempe s kvalitnými sparring partnermi.

„Príprava, dovoz tréningových partnerov a všetko okolo ma bude stáť celú výplatu. Ale to mi je úplne jedno. Nie je to zápas o peniazoch, ale o vízii, odkaze a nesmrteľnosti. O tomto súboji sa bude hovoriť dlho. A ako povedal Jarda Jágr, najťažšie zápasy sa hrajú zadarmo,“ vravel ešte pred zápasom Vémola v programe OKTAGON MAJK.

Bývalý zápasník najprestížnejšej organizácie UFC priznal, že len konzultácie u špecialistu ohľadom zraneného ramena ho vyšli na necelých 15 tisíc eur počas prípravy.

Vémola v „Zápase storočia“ prehral s Véghom po knokaute po vyše dvoch minútach. Český bojovník krátko po prehre absolvoval plánovanú operáciu ramena, ktorá ho mimo klietky udrží minimálne 6 mesiacov. Potom je jednou z alternatív pre Vémolu aj odveta s Véghom, ktorá by sa mala uskutočniť na Slovensku.

© Autorské práva vyhradené

11 debata chyba
Viac na túto tému: #Oktagon #Karlos Vémola #Attila Végh #Oktagon 15