Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Ukrivdený Vémola o Véghovi: Mal by mi ďakovať

Veľkohubé vyhlásenia pred zápasom vystriedali slová sklamania a pokory. Karlos Vémola v sobotňajšom súboji na podujatí Oktagon 15 utrpel jednu z najťažších prehier v MMA kariére.

13.11.2019 09:51
Végh Vémola MMA Foto:
Karlos Vémola (vľavo) a Attila Végh počas súboja na podujatí Oktagon 15.
debata (6)

Český borec, ktorý pred duelom s Attilom Véghom ťahal 11-zápasovú víťaznú sériu, padol proti Slovákovi už v 1. kole. Végh od začiatku dominoval a po 127 sekundách uštedril rivalovi presný pravý hák, ktorý znamenal koniec.

Vémola utrpel nielen prvú prehru po štyroch rokoch, ale zároveň aj vôbec prvý knokaut v profikariére. Nepomohlo mu ani to, že podľa vlastných slov bol v životnej forme. Teraz má v hlave jediné – odvetu.

„Bol som pripravený ako nikdy predtým, ale v zápase som to vôbec neukázal. Nebolo to vidieť a preto chcem odvetu. Bude jedno, či vyhrám alebo prehrám. Musím jednoducho predviesť lepší výkon ako bol ten sobotňajší,“ vravel Vémola v rozhovore pre český Sport.

Galavečer MMA Oktagon 15 - Végh vs. Vémola Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Attila Végh a Karlos Vémola pred zápasom.

Veterán UFC súhlasil, že o výsledku rozhodli už úvodné sekundy.

„Neviem, či som zamrzol atmosférou v aréne – to sa mi väčšinou nestáva. Myslím, že som stuhol po prvej bombe. Som presvedčený, že v prvých desiatich sekundách som dostal ranu, ktorá rozhodla,“ pokračoval.

Po prehre s Véghom sa mu zrútil svet. Nie osobný, ale profesný.

„Mojím vrcholom je teraz to, aby som si dokázal vydobyť odvetu s Attilom. Či sa to niekomu páči alebo nie, Végh má len dve možnosti – koniec kariéry alebo odvetu so mnou. Už som promotérom Oktagonu písal, že urobím všetko pre to, aby som sa k odvete dostal. To je môj plán a motor, ktorý ma teraz ženie vpred,“ vyhlásil Vémola.

Viacerí fanúšikovia Terminátorovi vyčítali, že mal na adresu Végha nevhodné poznámky. Ten sa však bráni

„Vravel som len to, čo som si myslel. Skutočne som cítil, že som lepší bojovník ako on. Trénoval som viac a tvrdšie ako Attila. Stačí sa pozrieť na to, ako vyzeral pred predchádzajúcim zápasom s (Američanom Virgilom) Zwickerom a potom ako vyzeral pred súbojom so mnou. Myslím, že Attila by mi mal ďakovať za to, že som sa pre neho stal motiváciou. Klobúk dole pred ním, že za štyri mesiace prípravy sa dostal do takej formy,“ uznal kvality slovenského súpera.

Vémola sa začiatkom týždňa podrobil operácii ramena a čaká ho minimálne šesťmesačná pauza. Fanúšikom však už stihol oznámiť: „Nebude to dlho trvať a vrátim sa!“

6 debata chyba
Viac na túto tému: #MMA #Karlos Vémola #Attila Végh