Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Volko si s Trenčanmi zopakoval futbalový tréning. Viacerí ma zdolali, vravel

Na utorňajšom tréningu futbalistov AS Trenčín sa objavila nová tvár. Nešlo však o žiadnu posilu, s hráčmi úradujúceho slovenského majstra si spoločne zatrénoval halový vicemajster Európy na 60 metrov spred troch týždňov v srbskom Belehrade Ján Volko.

28.03.2017 20:17
Ján Volko Foto: ,
Ján Volko počas spoločného tréningu s futbalistami AS Trenčín.
debata

Úspešný šprintér je po hokejistovi Tomášovi Tatarovi ďalším zo špičkových slovenských športovcov, ktorý prijal pozvanie od trenčianskeho klubu a zúčastnil sa na tréningovom procese AS v rámci projektu „Zatrénuj si s majstrami“.

„Hodnotím to super, pre mňa zasa niečo nové zopakovať si trošku futbalový tréning. Bolo to milé a príjemné,“ vyjadril sa 20-ročný člen BK HNTN Bratislava Volko (nar. 2. novembra 1996), ktorý v belehradskom finále časom 6,58 s utvoril národný rekord a svojím striebrom vybojoval pre slovenskú atletiku štvrtú medailu z halových ME v ére samostatnosti SR. „Futbalisti Trenčína sa ku mne správali veľmi priateľsky. Myslím si, že sú dobrá partia. Takto by mal fungovať správny futbalový klub.“

Atlét Ján Volko trénoval s futbalistami Trenčína Fotogaléria - 6 fotiek Všetky fotky
Ján Volko počas spoločného tréningu s...

Ján Volko má futbalovú minulosť, pôsobil v bratislavskom mužstve SDM Domino. „Ja som nebol vo futbale až taký dobrý. Hral som na poste obrancu, vždy som len dobiehal útočníkov, nebol som príliš technický typ. Nemal som na futbal nejaké veľké nadanie a potom som teda radšej prešiel k atletike,“ skonštatoval prvý Slovák vo finále šprintu na vrcholnom svetovom či európskom podujatí.

Na otázku, aké spojenie vidí medzi atletikou a futbalom, študent informačných technológií na STU v Bratislave odpovedal: „Z atletiky v podstate vychádza veľa športov. A každé športové odvetvie si už potom prispôsobuje z atletiky to, čo sa hodí, svojím potrebám. Futbal má veľa spoločného s atletikou. Niečo pridáva, čo sa týka napríklad behov do strán a do iných smerov ako atletika. Je to veľmi podobné.“

Po utorňajšom tréningu Volko pochválil fyzickú pripravenosť futbalistov Trenčína. „Myslím si, že sú na tom rýchlostne dobre. Viacerí ma aj zdolali. Štarty na loptu majú rýchle, to je aj potrebné. Hráči sú na tom dobre fyzicky aj ako kolektív.“

Trénerka slovenského šprintéra Naďa Bendová priznala, že na tréningu AS mala aj obavy zo zranenia svojho zverenca. „Trošku som sa bála a aj modlila, aby sa mu nič nestalo. Celý čas som na to myslela. Predsa len, futbal je kontaktný šport.“ V silovom tréningu atlétov a futbalistov nezaznamenala veľké rozdiely.

„Práveže sme sa zhodli na tom, že naša príprava v tej sile je veľmi podobná futbalovej. Podobá sa to nielen prostriedkami, ale v tom, čo robíme, aj celým systémom.“ Zatiaľ čo futbalisti neobľubujú tréningy bez lopty, atléti sú na to zvyknutí. „Ja si myslím, že tá lopta to len sťažuje. Akonáhle tam máte niečo, čo vás vyrušuje, tak je to náročnejšie,“ dodala Naďa Bendová.

debata chyba
Viac na túto tému: #AS Trenčín #Ján Volko