Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Varga: Cestoval som s malou dušičkou, vyrovnal som sa legende

Slovenský reprezentant Richard Varga vyslovil veľkú spokojnosť so svojím vystúpením v trojdňových pretekoch v rámci nového atraktívneho formátu triatlonovej Super League v austrálskom Hamilton Islande.

19.03.2017 14:14
Richard Varga Foto: ,
Richard Varga (na prvom mieste).
debata

So 40 bodmi ho klasifikovali na štvrtej priečke spoločne s päťnásobným svetovým šampiónom WTS Španielom Javierom Gómezom.

„Tieto tri dni prevýšili všetky očakávania! Išiel som sem s malou dušičkou, že by som mohol byť v najlepšej desiatke. Skončil som na 4. mieste spolu s legendou Javierom Gómezom. To je pre mňa víťazstvo,“ reagoval 28-ročný Bratislavčan prostredníctvom facebooku.

Richard Varga tesne neudržal pódiové umiestnenie po sobote, keď mu ešte patrila celková tretia priečka. Víťazom pretekov sa stal Juhoafričan Richard Murray, ktorý počas troch dní nazbieral 56 bodov a viedol od začiatku až do konca. Získal odmenu 100 000 AUD.

Druhú priečku v sumáre troch dní obsadil Španiel Mario Mola so ziskom 49 bodov a tretí skončil Austrálčan Jake Birtwhistle so 48 bodmi. Nezvyčajné trojdňové triatlonové zápolenie vymyslel Austrálčan Chris McCormack, viacnásobný medailista z najvýznamnejších a najťažších svetových triatlonových pretekov, tiež víťaz Havajského Ironmana z rokov 2007 a 2010.

Celkové poradie (po troch dňoch):
1. Richard Murray (JAR) 56 bodov. 2. Mario Mola (Šp.) 49, 3. Jake Birtwhistle (Aus.) 48, 4. Javier Gómez (Šp.) a Richard Varga (SR) obaja 40, 6. Ryan Bailie (Aus.) 38,…19. Alistair Brownlee (V. Brit.) 2

debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Varga