Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Atléti pred ME v hale berú dve miesta v osmičke

Druhá najväčšia slovenská výprava na takomto podujatí v histórii nemá veľké očakávania.

01.03.2017 16:30
Jana Velďáková, Jozef Repčík, Ján Volko, Iveta... Foto: ,
Slovenskí atléti pred odchodom na halové ME 2017. Zľava: Jana Velďáková, Jozef Repčík, Ján Volko a Iveta Putalová.
debata

Moderná 25-tisícová belehradská Kombank Arena bude od piatku do nedele hostiť halové majstrovstvá Európy v atletike. Do dejiska v stredu odletela aj 15-členná slovenská výprava. Na prvom tohtoročnom vrchole sezóny sa osem mužov a sedem žien chce pobiť o kvalitné výsledky.

„Verím, že naplníme stanovený cieľ a získame jedno umiestnenie do šiesteho miesta, jedno do ôsmeho. K úplnej spokojnosti by patrila aj medaila, bude to však veľmi náročné. V atletike je však rozdiel medzi ňou a desiatym miestom veľmi malý,“ priblížil ambície šéftréner Slovenského atletického zväzu Martin Pupiš.

Medzi najväčších ašpirantov na umiestnenie v prvej desiatke patria Lukáš Beer (výška), Ján Volko (60 m), Iveta Putalová (400 m) či sestry Dana (trojskok) a Jana (skok do diaľky) Velďákové. „Moja doterajšia halová sezóna nie je excelentná. Desať dní ma trápila viróza, snáď som sa jej už definitívne zbavila. Vydám zo seba maximum. Ak skočím okolo 650 cm, mala by som sa dostať do finále,“ vravela Jana Velďáková.

Pred dvoma rokmi na HME v Prahe bola najbližšie k vytúženej medaile štvorstovkárka Iveta Putalová. Sympatická rodáčka z Bratislavy obsadila nepopulárne štvrté miesto, za bronzom zaostala o dve desatiny sekundy.

„V mojej disciplíne je veľká konkurencia. Rada by som obhájila štvrtú priečku spred dvoch rokov, ale nebude to jednoduché. Budem potrebovať aj kus športového šťastia,“ vysvetlila slovenská rekordérka.

Jozef Repčík splnil limit na 800 aj 1500 m. Prečo sa napokon rozhodol pre svoju tradičnú disciplínu? „Stále sa cítim viac ako osemstovkár. Snáď som si vybral dobre. Verím, že dosiahnem pekný výsledok,“ doplnil 31-ročný pretekár.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #atletika #halové ME 2017 v atletike