Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Super Bowl stvoril veľký príbeh. A najlepšieho hráča v dejinách

Je koniec víťazných ambícií. Na svetelnej tabuli svieti skóre 3:28 a do konca zápasu už veľa času nezostáva. Hráči s patriotom na prilbách zapichli svoje zraky do zeme, ich viera na úspech sa už dávno preobliekla do zúfalstva a nádej za sebou zatvára dvere.

06.02.2017 22:22
Tom Brady Foto:
Tom Brady.
debata (1)

Zodvihla sa iba jedna hlava. Tá najjagavejšia. A zavelila k najväčšiemu obratu v 51-ročnej histórii NFL. Vo veľkolepom finále nakoniec zvíťazili New England Patriots nad Atlantou Falcons 34:28 po predĺžení.

Tohtoročný Super Bowl priniesol to najlepšie a najnapínavejšie v dejinách amerického futbalu. "Čo viac o tom napísať? Aké slová vôbec použiť? Ako opísať to, čo sa práve stalo? Koľkokrát ešte vaša hlava neuverí tomu, čo vaše oči videli?,“ opýtal sa bezprostredne po záverečnom hvizde redaktor internetovej stránky Bleacher Report.

V nemom úžase zostali všetci – hráči, diváci na štadióne v Houstone i pred televíznymi obrazovkami po celom svete. Postaral sa o to quarterback New England Tom Brady. "Lady Gaga bola cez polčas famózna, ale jediný, kto všetkým vyrazil dych, bol Tom Brady. Bolo to niečo ako sledovať Aliho údery, Armstrongove prvé kroky na Mesiaci, či podkošové majstrovstvo Michaela Jordana,“ nadchýňal sa športový portál.

Slávny rozohrávač tak definitívne pochoval akúkoľvek diskusiu o najlepšom hráčovi všetkých čias. "Skončite s tým, odteraz je to už oficiálne. Brady je jediným quarterbackom s piatimi víťazstvami v NFL a postaral sa o najväčší obrat v dejinách finále. Ak máte stále pochybnosti a myslíte si, že tu bol niekto lepší, robíte zle,“ dodal Bleacher Report.

Práve Bradyho centimetrové prihrávky nielenže vrátili jeho spoluhráčov do zápasu, ale v predĺžení im dovolili siahnuť aj na trofej, s ktorou už nik nerátal. "Na tento moment nikdy v živote nezabudnem. Udialo sa toho tak veľa,“ povedal skromne Brady. Napriek hrozivému skóre cez polčas nepanikáril.

„Robte svoju prácu. Koniec,“ burcoval v šatni spoluhráčov najlepší hráč finále. Po jeho konci odmietol nálepku hrdinu, pozornosť upriamoval na celý tím. "Je to zásluha všetkých. Boli sme silní, nepoddali sme sa ani za nepriaznivého stavu. Ďakujem spoluhráčom i našim fanúšikom doma v Bostone. Po celý čas ste boli s nami, tento triumf patrí aj vám,“ odkázal.

Pred zápasom sa veľa hovorilo o neželanom spojení športu s politikou. Novinári neustále kládli hráčom politicky podfarbené otázky, polčasová šou speváčky Lady Gaga bola plná očakavánia gesta odporu voči Donaldovi Trumpovi. Po konci zápasu už politiku nik neriešil, americký prezident aspoň na chvíľu upadol do zabudnutia.

Mimochodom, Trump, známy fanúšik New England Patriots a priateľ Toma Bradyho, sledoval duel vo svojom golfovom klube na Floride. Pri nepriaznivom skóre 3:28 však párty, ktorú usporiadal pre svojich najbližších spolupracovníkov, opustil. "Nemožno sa mu čudovať,“ napísal s dávkou irónie v online prenose z ostro sledovanej udalosti Washington Post.

Zápas vraj dopozeral v televízii. A potom sa pripomenul až na sociálnej sieti: "Úžasný obrat a víťazstvo Patriotov. Tom Brady je absolútny víťaz. Waw,“ napísal na Twitteri.

Amerika miluje americký futbal a veľké príbehy. Hovorí sa tiež, že je to krajina neobmedzených možností. V nedeľu v noci Tom Brady jeden úžasný príbeh napísal. Aj o tom, že v športe nič nie je nemožné.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Tom Brady #New England Patriots