Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Z medailí ju krk nebolí. Ďalšie chce z Pjongčangu

Päť cenných kovov ešte neoslávila. Zabránila jej v tom viróza. Henrieta Farkašová rozdávala po majstrovstvách sveta telesne a zrakovo znevýhodnených lyžiarov v talianskom Tarvisiu úsmev na všetky strany. Spolu s navádzačkou Natáliou Šubrtovou vybojovali v Alpách štyri zlaté a jednu striebornú medailu.

01.02.2017 19:22
Henrieta Farkašová Foto: ,
Henrieta Farkašová (vľavo) spoločne s navádzačkou Natáliou Šubrtovou pózujú s medailami z majstrovstiev sveta.
debata

„Oslavy sa ešte nekonali, nakoľko nás v záverfe šampionátu skolila viróza. Musíme si to odložiť na neskôr. Vrátili sme sa domov so skvelým pocitom. Sme veľmi šťastné, majstrovstvá sveta hodnotíme ako úspešné. Preteky boli výborné, organizátori všetko pripravili na jednotku. Trať bola členitá, čo nám vyhovuje. Boli tam jednoduché i technickejšie pasáže. Počasie nám prialo, skvelé podmienky priniesli výborné výkony. Medaily sú celkom ťažké, ale krk ma z nich nebolí. A keby aj, neprekáža mi to,“ smeje sa 30-ročná lyžiarka.

Rodáčka z Rožňavy zvíťazila v super G, slalome, superkombinácií a obrovskom slalome. Jej jedinou premožiteľkou v zjazde bola Millie Knightová z Veľkej Británie. Zamrzí, že celá zbierka nie je z najcennejši­eho kovu?

„Ale áno, trápilo nás to najmä prvý deň po pretekoch. Po jazde sme mali v cieli veľmi dobrý pocit, výsledný čas nás však nepotešil. Mrzelo nás to. Treba športovo priznať, že Knightová bola lepšia a zaslúžene vyhrala. Určite nás to potom zdravo namotivovalo. Od začiatku sme boli nastavené na zlato,“ vysvetľuje navádzačka Šubrtová.

Farkašová má na konte 12 zlatých medailí z majstrovstiev sveta. Päťnásobnej paralympijskej víťazke nechýba motivácia rozšíriť svoju skvelú zbierku cenných kovov na budúcoročnej paralympiáde.

„Máme málo informácii o trati, ktorá nás čaká v Pjongčangu. Dozvedeli sme sa však, že tam budú skoky. Čím strmší bude svah, tým viac nám to bude vyhovovať. Mohlo by to byť také ako na Hrách v Soči 2014, kde nám to sedelo. Veríme, že o rok na paralympiáde v Pjongčangu to bude päť zlatých,“ vraví odhodlane Farkašová.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Henrieta Farkašová