Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zlatá jamajská štafeta má nádej. Hriešnik Carter sa proti trestu odvolá

Šprintér Nesta Carter sa v súvislosti s pozitívnym antidopingovým testom vedúcim k dodatočnej diskvalifikácii zlatej jamajskej štafety 4x100 m na OH v Pekingu 2008 hodlá odvolať na Športový arbitrážny súd (CAS) vo švajčiarskom Lausanne. Od stredajšieho verdiktu Medzinárodného olympijského výboru (MOV) má na to 21 dní, pripomína web jamaica-gleaner.com.

26.01.2017 09:58
Nesta Carter Foto: ,
Nesta Carter (vľavo) a Usain Bolt.
debata (1)

Tridsaťjedenročný atlét mal nepriaznivý výsledok analýzy kontrolnej B-vzorky a okrem seba pripravil o najcennejší kov aj krajanov Michaela Fratera, Usaina Bolta a Asafu Powella. Zlato pripadlo Trinidadu a Tobagu, na striebornú pozíciu sa posunuli Japonci a na bronzovú Brazílčania.

Nesta Carter teraz čelí zákazu činnosti od Medzinárodnej asociácie atletických federácií (IAAF). Pred komisiou Medzinárodného olympijského výboru (MOV) svedčil 17. októbra prostredníctvom videokonferencie. Šprintér vtedy tvrdil, že v roku 2008 užíval doplnky výživy, ktoré mu odporučil jeho tréner Stephen Francis.

„Atlét uviedol, že v čase odobratia dopingových vzoriek užíval prípravky Cell Tech a Nitro Tech a nikdy mu nezistili doping. Nevedel, že tieto doplnky výživy mohli obsahovať zakázané látky,“ píše sa v rozhodnutí MOV.

Metylhexanamín v čase testov priamo nefiguroval na zozname zakázaných látok, spadal však medzi substancie, ktoré majú podobnú chemickú štruktúru ako tie, ktoré boli na červenej listine.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Usain Bolt #Nesta Carter