Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šéf amerického krasokorčuľovania: Využijeme všetok vplyv, aby Rusi nešli na OH

Šéf amerického krasokorčuľovania Sam Auxier patrí k tým, čo by nepustili ruských športovcov na zimné olympijské hry 2018 do Pjongčangu.

20.01.2017 13:28
Krasokorčuľovanie, ilustračná Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata (7)

K tomuto názoru ho priviedli zistenia kanadského právnika Richarda McLarena, ktorý pri vyšetrovaní z poverenia Svetovou antidopingovou agentúrou odhalil štátom riadené podvody ruských športovcov na ZOH 2014 v Soči aj na ďalších podujatiach.

„Myslím si, že by na olympijských hrách nemali súťažiť. Všetky tie špinavosti podporovali štátne inštitúcie. Bol to masívny program, dobre organizovaný podvod, za ktorý by mal nasledovať exemplárny trest. Iba tak Medzinárodný olympijský výbor a Medzinárodná korčuliarska únia dosiahnu dôveryhodnosť,“ vyhlásil Auxier počas šampionátu USA. Prezident U.S. Figure Skating teraz s napätím očakáva, aký postoj zaujme ISU. „Využijeme všetok svoj vplyv,“ tvrdí.

V súvislosti s machináciami v Soči MOV vyšetruje 28 nemenovaných športovcov, podľa talianskeho denníka La Gazetta dello Sport medzi nimi nechýba prekvapujúca víťazka súťaže žien v krasokorčuľovaní Adelina Sotnikovová.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #krasokorčuľovanie #Pjongčang 2018