Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Beňuš: Oddychovať nemienim, vody sa neviem dočkať

Po výdatnom oddychu ho čakajú prvé preteky v novej sezóne. Strieborný medailista vo vodnom slalome z olympiády v Riu Matej Beňuš konečne vymení hokejku s korčuľami za kanoe a pádlo.

14.01.2017 08:00
Matej Beňuš Foto: ,
Radosť Mateja Beňuša.
debata

V pondelok odletí do novozélandského Aucklandu, kde bude koncom januára obhajovať minuloročný titul šampióna Oceánie.

„V lodi som nesedel od začiatku decembra, keď som sa vrátil práve z Aucklandu, kde som skúšal nový kanál. Mal som veľa mediálnych povinností a preferoval som skôr zimnú prípravu. Zameriaval som sa na behy, hokej či posilňovňu, aby som si zlepšil kondičku. Do vody sa teším. Myslím si, že tam bude dobrá konkurencia. Prioritou bude sa dobre rozjazdiť do novej sezóny, pretože som mal dlhšiu pauzu ako obvykle. Na obhajobu si trúfam,“ povedal na včerajšom stretnutí s novinármi.

Dvadsaťdeväťročný Bratislavčan odcestuje na viac ako dvojmesačné sústredenie spoločne s rodinou. „Vyrušovať ma nebudú. Som rád, že tam pôjdeme spoločne, cítil by som sa horšie, keby zostali doma. Nedele budeme mávať voľné, takže si naplánujeme nejaký výlet. Máme prenajaté apartmány aj s kuchynkami. Verím, že manželka bude popri deťoch stíhať aj varenie. Možno s deťmi navštívime aj ZOO. Sú tam aj výbehy s klokanmi, ktoré si budú chcieť pohladkať,“ priblížil otec Tobiáša a Simona.

Po Aucklande sa Beňušovci presunú do Austrálie, kde sa k ním pripoja aj bratranci Ladislav a Peter Škantárovci spolu s trénerom Pavlom Ostrovským. V marci by sa všetci mali vrátiť na Slovensko.

„Idem tam asi už po ôsmy raz, nemám to zrátané. Mám za sebou mnoho sústredení. Do Spojených arabských emirátov sme nechceli ísť, nakoľko sa nám tam nepáči. Tamojší kanál nám nevyhovuje a aj okolie je celkom nudné. Predpokladám, že spolupráca s novým koučom bude rovnaká ako s Ďurom (Minčíkom, pozn.). Pracovali spolu niekoľko rokov, nemal by to byť problém,“ ozrejmil.

Dlhé sústredenia pretekárovi Športového centra polície nevadia. Je rád, keď sa môže dlhšiu dobu poriadne koncentrovať na tréning. Neobmedzovala ho v príprave zvýšená pozornosť médií i verejnosti zviazaná s úspechom na Hrách? „Striebrom som si splnil sen. Mám s ním spojené prevažne pozitívne spomienky. Samozrejme, mediálne akcie boli trochu únavné. Beriem to však ako súčasť môjho úspechu.“ poznamenal.

Úvodné buly v zápase Slovana proti Novgorodu... Foto: SITA, Marek Mrviš
Slovan Bratislava, Matej Beňuš Úvodné buly v zápase Slovana proti Novgorodu vhodil vodný slalomár a strieborný medailista z OH v Riu de Janeiro Matej Beňuš.

Viacerí športovci si v prvom roku po olympiáde doprajú viac oddychu a o čosi voľnejšiu sezónu. Beňuš k nim nepatrí. „Žiaden oddych nebude, už som ho mal viac ako dosť. Stále ma veľmi baví trénovať a súťažiť. Cez zimu som naberal kondičku a už sa neviem dočkať vody. Teším sa aj na teplo, ktoré bude na južnej pologuli panovať,“ vysvetlil slovenský reprezentant.

Dlhé týždne bez vodnoslalomárskeho tréningu si krátil rôzne, napríklad aj návštevami domácich zápasov Slovana Bratislava v KHL.

„Bol som na stredajšom stretnutí proti Jekaterinburgu (3:2 po predĺžení). Slovan prišiel o ďalších dvoch hráčov. Hral som hokej takmer celú zimu. Ak majú belasí záujem, môžu mi poslať ponuku,“ smial sa Beňuš. Ako videl dve inkriminované situácie?

„Zákrok na Nedorosta som zmeškal. Otočil som sa a zrazu som ho videl nehybne ležať na zemi. Incident som si pozrel až potom na videu. Zrejme by som po takom faule zostal v kóme, bol to surový zákrok. Zranenie Mareka Ďalogu bolo priamo pod nami, kvôli mantinelu som nemal najlepší výhľad,“ dodal.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Matej Beňuš #vodný slalom