Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Duel za 100 miliónov. Mayweather sa chce stretnúť s McGregorom

Bývalý boxerský majster sveta Floyd Mayeather by sa v budúcnosti rád stretol so šampiónom zmiešaných bojových umení UFC Connorom McGregorom.

12.01.2017 10:53
Floyd Mayweather, Manny Pacquiao, box Foto: ,
Floyd Mayweather (vľavo) uštedruje úder Mannymu Pacquiaovi.
debata

Za súboj mu ponúkol 15 miliónov dolárov a podiel z príjmu z platených televíznych prenosov.

„Som biznismen a z obchodného hľadiska to dáva zmysel,“ povedal v rozhovore pre ESPN Mayweather, ktorý kariéru ukončil v septembri 2015 s perfektnou bilanciou 49 víťazstiev, nula prehier. Za devätnásť rokov v ringu si zarobil okolo 800 miliónov dolárov, čo mu vynieslo prezývku Money a tiež miesto medzi najbohatšími športovcami planéty.

Podľa majstra sveta v piatich váhových kategóriách už došlo aj k predbežnému rokovaniu. „Skúsili sme sa na tom dohodnúť, takže majú moje číslo. A moje číslo je 100 miliónov dolárov. To je istota,“ narážal Mayweather na McGregorovo vyhlásenie, že za zápas so slávnym boxerom by chcel práve túto sumu.

zväčšiť Conor McGregor Foto: SITA/AP, Julio Cortez
Conor McGregor Conor McGregor

„Sme pripravení dať mu pätnásť miliónov dolárov a môžeme sa tiež baviť o podiele na peniazoch z platených kanálov,“ pridal tridsaťdeväťročný Mayweather. „Záleží samozrejme na nás. Ako môže niekto hovoriť o tom, že chce dvadsať, tridsať miliónov dolárov, keď nikdy za zápas nezarobil ani osem,“ dodal.

Dvadsaťosemročný McGregor teraz minimálne do mája bojovať nebude, pretože si dal pauzu pre narodenie prvého dieťaťa. O dueli s Mayweatherom už ale sám niekoľkokrát hovoril a špekulácie oživil vlani v decembri, keď získal profesionálnu boxerskú licenciu pre Kaliforniu. Súboj by však muselo schváliť vedenie UFC.

debata chyba
Viac na túto tému: #Floyd Mayweather #Connor McGregor