Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

McIlroy v Riu nechýbal pre ziku. Cítil odpor k olympijským hrám

Skutočnou príčinou neúčasti severoírskeho golfistu Roryho McIlroya na vlaňajších olympijských hrách v Riu de Janeiro nebol vírus zika, ale neochota reprezentovať Írsko alebo Veľkú Britániu.

09.01.2017 11:48
Rory McIlroy Foto: ,
Rory McIlroy.
debata

Bývalý líder svetového rebríčka to priznal v rozhovore pre írsky nedeľník Sunday Independent. Štvornásobný víťaz turnajov kategórie major bol jedným z mnohých hráčov svetovej špičky, ktorí odmietli štartovať na prvom golfovom turnaji pod piatimi kruhmi od roku 2004. Šampiónom obnovenej disciplíny sa stal iný Brit Justin Rose.

Zaradenie golfu do programu OH 2016 vraj vystavilo McIlroya do nepohodlnej pozície, keď si musel položiť otázku o vlastnej identite. „Kto vlastne som? Odkiaľ som? Komu som lojálny? Pre koho chcem hrať? Koho nechcem uraziť? Začal som pociťovať odpor k olympijským hrám, že ma k tomu prinútili. Neviem, či je to dobré alebo zlé, ale také boli moje pocity,“ vyznal sa aktuálne druhý hráč svetového rebríčka.

Po skončení turnaja v Riu poslal gratulačný odkaz Rosovi, olympijský šampión pridal k poďakovaniu otázku, či mu bolo naozaj zaťažko prísť a hrať. „Povedal som mu: ‚Justin, keby som stál na pódiu a počúval írsku alebo britskú hymnu, necítil by som sa veľmi dobre.‘ Ani nepoznám slová. Nechcem som z toho spraviť vlajkovú záležitosť,“ vyhlásil 27-ročný McIlroy.

debata chyba
Viac na túto tému: #Rory McIlroy