Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Olympijská víťazka Semenyaová oslávila narodeniny svadbou

Olympijská víťazka a bývalá majsterka sveta v behu na 800 metrov Caster Semenyaová oslávila sobotňajšie 26. narodeniny svadbou.

08.01.2017 14:47
debata

Our perfect day! #wedidit #married #ourweddingday #love #casviowedding

Fotka uverejnená používateľom Mokgadi Mokgadi Mashishi (@castersemenya800m),

Juhoafrická atlétka v luxusnom svadobnom komplexe v Pretórii povedala áno Violet Raseboyaovej, s ktorou uzavrela tradičný sobáš už predvlani v decembri. Teraz si užili veľkú slávnosť, na ktorej mala Raseboyaová dlhé biele šaty, zatiaľ čo Semenyaová zvršok v štýle ozdobeného husárskeho kabátca.

Po senzačnom triumfe na svetovom šampionáte v Berlíne v roku 2009 čelila Semenyaová pochybnostiam ohľadom pohlavia. Medzinárodná atletická federácia po niekoľkých mesiacoch skúmania potvrdila, že môže štartovať medzi ženami.

Okrem triumfov z MS a OH má z oboch akcií takisto strieborné medaily, ktoré vybojovala v roku 2011 v Tegu a roka nato v Londýne. V Riu si vylepšila osobné maximum na 1:55,28 minúty, ktorým sa priblížila na dve sekundy k svetovému rekordu Jarmily Kratochvílovej. Už niekoľko rokov sa považuje za hlavnú adeptku na prekonanie najstaršieho atletického svetového rekordu v súčasných tabuľkách z roku 1983.

debata chyba
Viac na túto tému: #Caster Semenyaová