Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan má zdravý sedliacky rozum. A Bore to veľmi pomáha, tvrdí König

Český cyklista Leopold König, tímový kolega Slováka Petra Sagan v tíme Bora, poskytol Mladej Fronte rozhovor, v ktorom sa niekoľkokrát pochvalne vyjadril na adresu 26-ročného Slováka.

23.12.2016 17:00
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan.
debata (5)

Jeden z lídrov nemeckeho zoskupenia ocenil najmä Saganovu tímovosť. "Priniesol do Bory úplne nový prvok. Jeho prístup je jednoducho užasný,“ začal rozprávanie o rodákovi zo Žiliny český cyklista.

"Pri stretnutí v Španielsku sme my pretekári mali posedenie. Všetkých nás pozval práve Peter a usporiadal párty v mexickej reštaurácii. Išlo o to, aby celý tím, každý jeden jazdec mal pocit, že aj s najmenšou banalitou môže ísť za ním, za mnou, či za Rafom Majkom. Aby mali pocit, že ich hlas nikdy nezapadne a že sa nemusia báť čokoľvek vysloviť,“ povedal König.

Ten v rozhovore pre iDnes.cz, ktory poskytol ešte pred dvomi mesiacmi, vyhlásil, že netuší, čo s Borou urobí príchod Sagana. Tentoraz uz však odpovedať vedel.

"Myslím si, že všetci vedia, že Peter je stále len človek. Má vlastne aj také priame sedliacke myslenie, ktoré tímu neskutočne pomáha. Zároveň má aj veľa skúseností. A keď sa to všetko spojí, ľudia okolo neho zistia, že to je normálny človek, normálny chlapec s množstvom pozitívneho myslenia. Nebudú to mať s ním v Bore ťažké,“ dodal.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan