Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Veterán Hopkins v poslednom súboji kariéry vypadol z ringu

Lúčenie s úspešnou profesionálnou kariérou sa skončilo pre 51-ročného amerického boxera Bernarda Hopkinsa krutou prehrou.

18.12.2016 10:40
Bernard Hopkins Foto: ,
Bernard Hopkins v starostlivosti lekárov po tom, čo vypadol z ringu vo svojom poslednom súboji.
debata

Bývalý svetový šampión v strednej a poloťažkej váhe v sobotu v kalifornskom Inglewood prehral s krajanom Joeom Smithom, ktorý ho v ôsmom kole sériou úderov zahnal k povrazom a Hopkins vypadol z ringu. Rozhodca zápas ukončil, Smith tak zvíťazil technickým k.o.

Hopkins sa nemohol s takým rozuzlením súboja zmieriť. „Stále som v šoku z toho, že mu to dali. Vystrčil ma z ringu. Udrel som sa do hlavy a vyvrtol si členok, keď som spadol na zem. Nemohol som sa postaviť. Ale keby ma nevytlačila z ringu… Začínal odchádzať a ja som sa rozbiehal,“ uviedol po ôsmej porážke svojej kariéry, v ktorej vybojoval 55 víťazstiev.

Dvadsaťsedemročný Smith obhájil medzinárodné titul organizácie WBC v poloťažkej váhe a vylepšil si bilanciu na 22 výhier a jednu prehru. „Viem, že je to skutočný šampión, a keby sa nezranil, vrátil by sa. Ja som odviedol svoju prácu. Musel som ho doraziť. Buď by skončila moja kariéra, alebo jeho. A ja potrebujem, aby tá moja pokračovala,“ povedal Smith, ktorý sa narodil v čase, keď už mal Hopkins za sebou prvý zápas v profesionál­nom ringu.

Hopkins sa zapísal do histórie rekordnými 20 obhajobami svetového titulu v strednej váhe a tiež ako najstarší boxer, ktorý sa stal majstrom sveta. Keď v roku 2011 porazil v 46 rokoch Kanaďana Jeana Pascala, prekonal legendárneho Georgea Foremana. V ďalších úspešných zápasoch vekový rekord posunul až na 49 rokov. O titul prišiel predvlani prehrou s Rusom Sergejom Kovaľov. Od tej doby neboxoval.

debata chyba
Viac na túto tému: #box #Bernard Hopkins