Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Višňovský s Tatarom splnili Nagyovi detský sen

Na finále v obľúbenej polohovke mu nechýbalo veľa. Richard Nagy veľmi chcel na svetovom šampionáte v krátkom bazéne doplávať až do finále 400 metrov polohové preteky.

16.12.2016 17:22
Richard Nagy Foto:
Richard Nagy.
debata

Viac ako sekundová strata na posledné postupové miesto znamenala desiatu priečku.

„V konečnom dôsledku som rád, ako to celé vypálilo. Teším sa, že mám kde trénovať a ani výsledok nie je zlý. Mrzí ma, že som sa nedostal do finále. Bolo to tesné. Na osobák som nemal, na finále určite áno,“ povedal.

Dvadsaťtriročný vytrvalec po olympiáde opustil Slovensko a pripravoval sa pod vedením Russa Barbera v anglickom Sheffielde.

„Ani jeden z nás nečakal zázraky a tie sa ani nestali. S výkonmi bol kouč spokojný. Nevedel, ako zareagujem na jeho formu prípravy. Obaja by sme boli radšej, keby som tam lietal ako šarkan a mal nové osobné maximá. Na to si ešte musíme počkať,“ povedal Nagy. V januári sa do Sheffieldu vráti na ďalších šesť mesiacov.

Posledný voľný deň si spoločne s reprezentačnými kolegami spríjemnil trochu netradične – zápasom NHL medzi Detroitom a Philadelphiou (0:1 po predĺžení).

„Oslovil som Ľuba Višňovského, či by sa dali vybaviť lístky na Red Wings. On sa spojil s Tomášom Tatarom a vďaka tomu sa mi splnil detský sen. Bola tam bitka, trochu chýbali góly. Malo to typickú americkú atmosféru, celkový dojem bol výborný,“ tešil sa.

Jeho najobľúbenejším hráčom je Jaromír Jágr, najviac fandí Bostonu. „Jardovi fandil otec dva roky pred mojím narodením. Páči sa aj mne a to som už vo veku, keď môžem mať vlastné deti,“ glosoval.

Čo čaká rodáka z Bratislavy v najbližších dňoch?

„Vianoce mávam tri dni. Štedrý deň strávim s rodičmi, zvyšné dva sviatky u oboch babičiek. Najradšej mám mamine perníky a Pelíšky. Už 4. januára odlietam na sústredenie s Talianmi. Nemôžem tam prísť nepripravený,“ vyratúva.

Na otázku, aký darček by chcel pod vianočný stromček, odpovedá s humorom. „Pekné a lacné ubytovanie v Sheffielde, to je jediná prosba.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Nagy #Tomáš Tatar