Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Brazílčania dlhujú paralympionikom takmer 4 milióny dolárov

Takmer štyri mesiace po skončení olympijských hier v Riu de Janeiro organizátori stále nesplatili všetky dlhy, vrátane sumy 3,7 milióna dolárov Medzinárodnému paralympijskému výboru.

14.12.2016 13:41
paralympiáda, poh 2016, rio Foto: ,
Ilustračná fotografia.
debata

Jeho hovorca Craig Spence agentúre AP povedal, že ide o príspevok na cestovné náklady, ktorý vyplýva zo zmluvy na usporiadanie olympijských a paralympijských hi­er.

„Ešte nikdy sa nám nestalo, že by mal organizačný výbor také oneskorenie so zaplatením cestovných nákladov,“ uviedol Spence a dodal, že situácia môže byť kritická pre národné paralympijské výbory s malým rozpočtom.

„Niektoré z našich menších národných výborov si museli vziať na cestu do Ria pôžičky a teraz im hrozí, že ich nesplatia,“ dodal hovorca IPC.

Zverejnený dlh je ďalším z problémov brazílskych organizátorov, ktorí mali tiež meškanie pri vyplácaní stoviek veriteľov a najatých firiem a zamestnancov. Napriek ťažkostiam s financiami a ďalším organizačným nedostatkom Medzinárodný olympijský výbor minulý týždeň označil OH v Riu za „najdokonalejšie z nedokonalých hi­er“.

debata chyba
Viac na túto tému: #POH Rio 2016 #paralympijské hry 2016