Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Volko zo Stavbára do HNTN, za Putalovú chceli 10 000 eur

Organizačná komisia Slovenského atletického zväzu (SAZ) sa v jesennom termíne zaoberala 82 žiadosťami o prestup. Schválila 72, zamietla 6 a 4 vôbec neprerokovala.

12.12.2016 10:41
Iveta Putalová Foto: ,
Iveta Putalová.
debata

Najzaujímavejší je prestup slovenského rekordéra v behu na 200 m Ján Volka z AC Stavbár Nitra do BK HNTN Bratislava. Dvadsaťročný talent sa na ME v Amsterdame dostal do semifinále na 100 aj 200 m, v letnej sezóne dvakrát zlepšil slovenský rekord na dvojstovke (20,70 a 20,69), utvoril najlepší slovenský výkon histórie na 150 m (15,79) a dva rekordy SR do 23 rokov na 100 m (10,34 a 10,33).

Práve z Volkovho nového klubu mala namierené do VŠC Dukla Banská Bystrica finalistka halových ME a MS v behu na 400 m Iveta Putalová. Jej prestup však organizačná komisia SAZ neschválila, keďže armádny klub neuhradil Putalovej pôvodnému klubu požadované výchovné 10 000 eur.

Z slovenských reprezentantov, seniorských alebo juniorských, menia dres aj výškar Lukáš Beer (zo Slávie TU Košice do AC Stavbár Nitra), prekážkar a viacbojár Andrej Bician (zo Slávie UK Bratislava do Atletiky Bratislava), vytrvalec Boris Csiba (z BMSC Bratislava do Slávie UK Bratislava), oštepár Maximilián Slezák (zo Slávie Trnava do VŠC Dukla B. Bystrica), stípliar Jakub Valachovič (z AC Stavbár Nitra do AC Malacky), výškar Tomáš Zeman (z Vitalu Bratislava do AC Stavbár Nitra), diaľkarka Eliška Chvílová (z AC Malacky do VŠC Dukla B. Bystrica) a prekážkarka Karin Svrčková (z AK ZŘS Martin do Slávie STU Bratislava).

debata chyba
Viac na túto tému: #Iveta Putalová #Ján Volko