Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rusi z dopingovej chobotnice nepatria na OH, tvrdí šéf SOV Bach

Prezident Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Thomas Bach preferuje doživotné vylúčenie z podujatí pod piatimi kruhmi pre ruských športovcov aj funkcionárov v prípade dokázania ich participácie na systematickom dopingovom programe.

08.12.2016 18:10
Thomas Bach Foto:
Thomas Bach.
debata (54)

„Ľudia, ktorí sú zainteresovaní v inštituciona­lizovanom podvádzaní, nemajú čo hľadať v olympijskom hnutí,“ vyhlásil Bach pred piatkovým zverejnením novej správy kanadského právnika Richarda McLarena o dopingu v Rusku.

Komuniké sa zameria na dôkazy o užívaní zakázaných látok počas ZOH 2014. MOV v stredu predĺžil platnosť dočasných sankcii proti spomenutej krajine. Pôvodne mala suspendácia pôsobiť do konca kalendárneho roka 2016.

Bach zároveň na tlačovej konferencii vyzval na zmenu pravidiel pri prideľovaní olympijských hier. „Súčasný systém produkuje príliš veľa neúspešných kandidátov,“ povedal po tom, ako exekutíva MOV posunula do ďalšieho kola všetkých troch ašpirantov (Paríž, Los Angeles, Budapešť) na usporiadanie OH v 2024. „Cieľom je vybrať najlepšieho, nie znechutiť ostatných,“ dodal Bach. O hostiteľovi OH 2024 rozhodnú v septembri 2017 v peruán­skej Lime.

54 debata chyba
Viac na túto tému: #doping #Thomas Bach