Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najlepší slovenský triatlonista Richard Varga si chce vylepšiť beh

Slovenský triatlon má najmä vďaka Richardovi Vargovi za sebou najúspešnejšiu sezónu. Jedenásta priečka z olympijského triatlonu v Riu de Janeiro ho síce teší, ale cíti potenciál na zlepšenie. Na to potrebuje byť predovšetkým zdravý.

06.12.2016 16:34
Richard Varga Foto: ,
Richard Varga.
debata

„Po olympijských hrách sa naplno prejavili moje problémy s achilovkou, s ktorou sa trápim už dva roky. Keďže som všetko podriadil úspechu na OH, radikálne riešenie som odkladal. Teší ma, že lekári už môj problém vyriešili. Pomaly sa dostávam do tempa a práve tento týždeň som začal behať opäť bez problémov. Verím, že tieto patálie sú už za mnou a že sa výkonnostne posuniem vyššie,“ zdôraznil Richard Varga, aktuálne už 8-násobný hlavný laureát ankety Slovenskej triatlonovej únie.

Varga sa počas slávnostného bilancovania sezóny v utorok v Bratislave ešte raz vrátil k augustovým olympijským pretekom v Riu de Janeiro, v ktorých vydal všetky sily a dlho sa držal na čele štartovného poľa. Medaila a napokon aj pozícia v desiatke najlepších elitnému plavcovi a skvelému cyklistovi ušli v záverečnej bežeckej časti.

„Posledné dva roky som stále tvrdil, že všetka moja príprava je zameraná na olympijský vrchol v Brazílii. Na najdôležitejších pretekoch som urobil všetko pre najlepší výsledok. S odstupom času si myslím, že svoje ambície som naplnil aj napriek tomu, že som sa nedostal do prvej desiatky. Viem, že mám ešte rezervy v behu, preto aj do budúcnosti sa zameriam najmä na odstránenie tohto nedostatku. Pokúsim sa zlepšiť biomechaniku svojho behu, čo by mi pomohlo byť o minútu až minútu a pol rýchlejší,“ uviedol Richard Varga.

Slovenský triatlonový talizman sa v ostatných dvoch rokoch pripravoval v britskej tréningovej skupine aj s multimedailistami z vrcholných podujatí, bratmi Alistairom a Jonathanom Brownleeovcami. Teraz sa rozhodol pre zmenu a tréningový návrat z Leedsu na Slovensko.

„Viac sa chcem zamerať na seba. Pomôcť by mi mali členovia môjho tímu na čele s Kristiánom Cupákom. V budúcej sezóne mám záujem absolvovať viac štartov na Slovensku. Práve v týchto dňoch tvoríme súťažný kalendár, aby som vedel zosúladiť všetky štarty v rámci Európy aj pretekov elitného seriálu Svetovej série. Mojím záujmom bude predstaviť sa aj na majstrovstvách Európy v akvatlone, ktoré budú na budúci rok v Bratislave-Petržalke,“ zdôraznil štvornásobný majster sveta v tejto disciplíne.

Výkonný výbor Európskej triatlonovej únie (VV ETU) v máji tohto roku v portugalskom Lisabone rozhodol o tom, že práve Bratislava privíta v budúcom roku najlepších pretekárov v kombinácii plávania a behu. Podujatie sa uskutoční 27.- 28. mája 2017.

debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Varga