Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Barteková bude hlasom komisie športovcov MOV

Komisia športovcov Medzinárodného olympijského výboru (MOV) chystá zmenu svojej komunikačnej stratégie a riadiť ju bude slovenská členka Danka Barteková.

09.11.2016 11:24
Danka Barteková Foto: ,
Danka Barteková.
debata

Skeetarka bude po novom pripravovať verejné vyhlásenia k závažným témam, aj keď sa na tom na víkendovom stretnutí v Lausanne jednomyseľne nezhodla celá komisia. Tá zasadla prvý raz pod vedením novej šéfky Angely Ruggierovej. Po olympijských hrách v Riu de Janeiro má orgán reprezentujúci športovcov desať nových členov, prítomní boli siedmi z nich, celkovo chýbali iba štyria Bartekovej kolegovia: kanadská hokejistka Hayley Wickenheiserová, maďarský plavec Dániel Gyurta, indická bedmintonistka Saina Nehwalová a ospravedlnil sa aj argentínsky basketbalista Luiz Scola.

Komisii sa v uplynulých mesiacoch ušla časť kritiky za pasívny postoj MOV ku kauze štátom riadeného dopingu a krytia nepriaznivých výsledkov testovania ruských športovcov. V tejto záležitosti sa však nedá očakávať názorová zhoda členov vzhľadom na prítomnosť bývalej ruskej žrdkárky Jeleny Isinbajevovej, ktorá pre plošný trest v Brazílii síce neštartovala, ale uspela vo voľbách.

Ruggierová sa ujala funkcie s ambíciou naplniť činnosť komisie oveľa aktívnejšou úlohou vo vzťahu k dianiu v športovom a olympijskom hnutí. „Toto stretnutie vnímam ako bod zlomu vo fungovaní komisie, ktorá si 35 rokov svojej existencie hľadala miesto za slolom. Teraz ho už máme a musíme si stanoviť priority, sformovať vízie pre budúcnosť, aby náš hlas mal svoju váhu pre každého olympionika, ktorého reprezentujeme,“ uviedla podľa insidethegames.biz Američanka, ktorá tento rok v Riu de Janeiro nahradila na čele komisie Claudiu Bokelovú.

debata chyba
Viac na túto tému: #Danka Barteková