Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kličko sa zranil, v ringu sa už tento rok neobjaví

Z boxerského duelu medzi aktuálnym držiteľom opasku organizácie IBF v superťažkej váhovej kategórii Anthonym Joshuom a niekdajším svetovým šampiónom Vladimirom Kličkom, ktorý sa mal uskutočniť 10. decembra v Manchestri, nič nebude.

25.10.2016 10:56
Vladimir Kličko Foto:
Vladimir Kličko.
debata

Podľa promotéra Eddieho Heara je dôvodom zrušenia menšie zranenie ukrajinského vyzývateľa.

„Vladimir si pri tréningu poranil lýtkový sval. Nie je to nič vážne. Keby sme mali zápas pod zmluvou, tak by 10. decembra mohol boxovať. Takto je ale lepšie, keď sa plne zotaví. Veď sa dvakrát zbytočne pripravoval na Tysona Furyho,“ povedal Kličkov manažér Bernd Bönte.

Kličko prišiel o titul IBF vlani v novembri, keď podľahol inému Britovi Tysonovi Furymu. U neho sa ale opasok dlho neohrial, organizácia mu ho vzala, pretože si dohodol odvetu s Kličkom namiesto toho, aby sa do ringu postavil proti prednostnému vyzývateľovi tejto verzie, ktorým bol iný Ukrajinec Viačeslav Glazkov.

Joshua sa stal šampiónom, keď v apríli zdolal Charlesa Martina, a pozíciu obhájil júnovým triumfom nad ďalším Američanom Dominicom Breazealem. V decembri by ho namiesto Klička mohol vyzvať niekto z trojice Joseph Parker, Kubrat Pulev, David Price.

Fury sa medzitým sám vzdal titulov v organizáciách WBO, WBA a IBO, aby sa mohol sústrediť výlučne na liečbu zo závislosti od alkoholu a drog.

debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimir Kličko #Anthony Joshua