Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

O post prezidenta SOV sa uchádzajú traja kandidáti

Lekár Branislav Delej, riaditeľ školy Marian Majzlík a finančník Anton Siekel. To sú traja uchádzači o post prezidenta Slovenského olympijského výboru, ktorí zatiaľ ohlásili svoju kandidatúru. Delej (54 rokov), šéflekár slovenského olympijského tímu, člen výkonného výboru SOV, oznámil kandidatúru začiatkom mesiaca.

20.10.2016 19:00
Slovenský olympijský výbor, SOV Foto: ,
Rokovanie Slovenského olympijského výboru.
debata

„Považujem za potrebné zmeniť fungovanie Slovenského olympijského výboru a dať mu imidž prijateľnejší pre štátne orgány aj športové zväzy. Chcem zo SOV urobiť organizáciu, ktorá pracuje dôveryhodnejšie, transparentnejšie a demokratickejšie. Mám ambíciu na základe lepšej spolupráce so zväzmi následne utvoriť ,strechu' slovenského športu vrátane nového názvu Slovenský olympijský a športový výbor, čo je bežné aj v zahraničí,“ uviedol.

Majzlík (43), predseda Slovenskej asociácie športu na školách, považuje za najdôležitejšie systémovo podchytiť mládež a utvoriť podmienky na jej športový rast. „Len tak môžeme vychovať ďalších úspešných olympionikov. Preto okrem iného v mojom programe navrhujem, aby na úrovni okresov pracovali profesionálni koordinátori športu. Mojím mottom je ,Od mládeže k Olympu'. Bojím sa o budúcnosť slovenského športu, je o päť minút dvanásť,“ zdôraznil na včerajšom stretnutí s médiami. Siekel (47), predseda správnej rady nadácie SOV, potvrdil kandidatúru v rozhovore pre denník Šport.

„Moja ambícia je spojiť v slovenskom športe ľudí, ktorí majú spoločné záujmy. Mám skúsenosti z biznisu i športu, napríklad v džude na klubovej i medzinárodnej úrovni v Európskej únii džuda. Ak bude SOV dôveryhodná inštitúcia, verím, že získame partnerov na rôzne projekty. Zo stretnutí s predstaviteľmi veľkých firiem viem, že majú záujem diskutovať. Sponzorské peniaze však treba minúť zmysluplne, napríklad na projekty zamerané na športovanie detí,“ podotkol.

Uzávierka podania prihlášok do volieb je vo štvrtok 10. novembra o 17.00. Voľby sa uskutočnia v sobotu 26. novembra v Bratislave. V prvom kole bude potrebná nadpolovičná väčšina maximálneho počtu hlasov, v druhom jednoduchá väčšina.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #SOV