Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Konôpka sa pokúsi kvalifikovať na 24 hodín Le Mans

Automobilový pretekár Miroslav Konôpka bude počas zimy so svojím tímom ARC Bratislava reprezentovať Slovensko v Ázii.

18.10.2016 16:40
Miro Konôpka Foto:
Miroslav Konôpka (za volantom).
debata

Od konca októbra až do záveru januára zabojuje o štart na prestížnych vytrvalostných pretekoch 24 hodín Le Mans. Bratislavský tím priviezol do Číny dva prototypy kategórie LMP3 Ginetta-Nissan, samotný Konôpka bude štartovať v jednom z nich spolu s britskými pretekármi Mikom Simpsonom a Darrenom Burkom. Posádka druhého stroja v slovenských farbách je dvojčlenná, striedať sa v ňom budú mladý Lotyš Konstantin Calko a veterán Neale Muston z Austrálie.

„Pôvodne som uvažoval o tom, že by sme zostavili čisto slovenskú posádku, no možnosti sú u nás obmedzené. Preto sme vybrali takúto medzinárodnú zostavu. Bude tam množstvo kvalitných európskych aj ázijských tímov, veľkú rolu zohrá šťastie,“ povedal na tlačovej konferencii Konôpka. O svojich ambíciách hovoriť nechcel, postupové šance bude vedieť zhodnotiť až po prvej konfrontácii techniky Ginetta s konkurenčnými modelmi.

V triede LMP3 bude štartovať ďalších osem prototypov. Do Hongkongu slovenská časť výpravy odletí v priebehu budúceho týždňa. Po úvode na čínskom okruhu Ču-chaj sa na začiatku novembra bude jazdiť v Japonsku pod horou Fudži. V novom roku príde na rad thajský Buriram. Postupujúci na 24-hodinovku do Le Mans budú známi koncom januára po pretekoch na okruhu Sepang v Malajzii.

Miroslav Konôpka novinárom pripomenul najvýraznejšie momenty svojej sezóny, okrem zisku slovenského a zónového titulu si cení najmä celkové prvenstvo v ESET V4 Cupe. „Po prvej polovici sezóny som s tým veru nerátal. V konkurencii s mladými jazdcami je to z roka na rok náročnejšie,“ vyhlásil 54-ročný Bratislavčan. Úspechom pre jeho tím bolo aj solídne štvrté miesto v AM Cupe vo vytrvalostných pretekoch v rámci Blancpain GT Series.

debata chyba
Viac na túto tému: #24 hodín Le Mans #Miroslav Konôpka #ARC Bratislava