Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Konôpka sa pokúsi kvalifikovať na 24 hodín Le Mans

Automobilový pretekár Miroslav Konôpka bude počas zimy so svojím tímom ARC Bratislava reprezentovať Slovensko v Ázii.

18.10.2016 16:40
Miro Konôpka Foto:
Miroslav Konôpka (za volantom).
debata

Od konca októbra až do záveru januára zabojuje o štart na prestížnych vytrvalostných pretekoch 24 hodín Le Mans. Bratislavský tím priviezol do Číny dva prototypy kategórie LMP3 Ginetta-Nissan, samotný Konôpka bude štartovať v jednom z nich spolu s britskými pretekármi Mikom Simpsonom a Darrenom Burkom. Posádka druhého stroja v slovenských farbách je dvojčlenná, striedať sa v ňom budú mladý Lotyš Konstantin Calko a veterán Neale Muston z Austrálie.

„Pôvodne som uvažoval o tom, že by sme zostavili čisto slovenskú posádku, no možnosti sú u nás obmedzené. Preto sme vybrali takúto medzinárodnú zostavu. Bude tam množstvo kvalitných európskych aj ázijských tímov, veľkú rolu zohrá šťastie,“ povedal na tlačovej konferencii Konôpka. O svojich ambíciách hovoriť nechcel, postupové šance bude vedieť zhodnotiť až po prvej konfrontácii techniky Ginetta s konkurenčnými modelmi.

V triede LMP3 bude štartovať ďalších osem prototypov. Do Hongkongu slovenská časť výpravy odletí v priebehu budúceho týždňa. Po úvode na čínskom okruhu Ču-chaj sa na začiatku novembra bude jazdiť v Japonsku pod horou Fudži. V novom roku príde na rad thajský Buriram. Postupujúci na 24-hodinovku do Le Mans budú známi koncom januára po pretekoch na okruhu Sepang v Malajzii.

Miroslav Konôpka novinárom pripomenul najvýraznejšie momenty svojej sezóny, okrem zisku slovenského a zónového titulu si cení najmä celkové prvenstvo v ESET V4 Cupe. „Po prvej polovici sezóny som s tým veru nerátal. V konkurencii s mladými jazdcami je to z roka na rok náročnejšie,“ vyhlásil 54-ročný Bratislavčan. Úspechom pre jeho tím bolo aj solídne štvrté miesto v AM Cupe vo vytrvalostných pretekoch v rámci Blancpain GT Series.

debata chyba
Viac na túto tému: #24 hodín Le Mans #Miroslav Konôpka #ARC Bratislava