Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Fury mal pozitívny test na kokaín, hrozí mu odobratie titulov

Britský boxer Tyson Fury môže pre pozitívny test na kokaín z 22. septembra prísť o tituly majstra sveta organizácií WBA a WBO v superťažkej hmotnostnej kategórii.

01.10.2016 11:41
Tyson Fury Foto: ,
Tyson Fury.
debata

' Informuje o tom web usatoday.com s odvolaním sa na ESPN. Test vykonala Dobrovoľná antidopingová asociácia (VADA). Podľa usatoday.com je pravdepodobné, že národný orgán BBBofC Furymu pozastaví činnosť v odvetví, v dôsledku čoho by šampión následne mohol prísť o opasky.

Fury počas uplynulého týždňa zrušil odvetný súboj proti Vladimirovi Kličkovi, ktorý naplánovali na 29. októbra a mal sa uskutočniť v Manchestri. Podrobnosti o Furyho zdravotnom stave nezverejnili. Pôvodný termín 9. júla padol pre zranenie členka, ktoré 28-ročný šampión Fury utrpel počas tréningu.

Brit vlani 28. novembra v nemeckom Düsseldorfe detronizoval dovtedajšieho suveréna najsledovanejšej boxerskej kategórie a po dvanástich kolách jednomyseľným výrokom rozhodcov získal opasky organizácií WBA (Super), WBO, IBF a IBO. Zároveň sa však zmluvne zaviazal k odvete, čím prišiel o jeden z titulov. Nesplnil totiž požiadavku IBF, aby sa vo svojom najbližšom vystúpení postavil proti prednostnému vyzývateľovi tejto verzie, ktorým je iný Ukrajinec Viačeslav Glazkov. Opasok pripadol Anthonymu Joshuovi.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tyson Fury