Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Talentovanú Peškovú čaká dôležité rozhodnutie. Pôjde do USA?

Jedna z najväčších nádejí slovenskej atletiky možno pôjde v šlapajách úspešných kladivárov.

30.09.2016 09:00
Michaela Pešková Foto: ,
Michaela Pešková.
debata (5)

Osemnásťročná bežkyňa na 400 metrov cez prekážky Michaela Pešková má za sebou vydarenú sezónu. Od novej ju zrejme čaká zmena. Zvažuje totiž, že bude trénovať a študovať v americkom Lincolne. „Chcem sa tam ísť pozrieť na univerzitu, kam by som mohla nastúpiť. Idem si to poobzerať a porozprávať sa s tamojšími ľudmi. Potom sa uvidí, či tam pôjdem alebo zostanem na Slovensku,“ povedala s tým, že by najradšej študovala fyzioterapiu.

„Súťažila by som za univerzitu, nakoľko by to bola podmienka pri poberaní športového štipendia. Do mesiaca by som sa mala rozhodnúť, čo bude ďalej. Prípadnú halovú sezónu absolvujem v USA, do Európy by som sa mohla vrátiť v lete,“ ozrejmila Pešková.

Pridala by sa ku kladivárom Liborovi Charfreitagovi a Marcelovi Lomnickému. Ich kariéra je úzko spätá so Spojenými štátmi. Na zverenku Eduarda Čordáša by v prípade odchodu do zámoria čakalo viacero noviniek, z ktorých má obavy.

„Hlavný problém bude pre mňa jazyk a zmena trénera. Jedného dňa sa budem musieť zbaliť a nechať všetko za sebou. Neviem si to vôbec predstaviť. Budem si musieť hľadať nových kamarátov, zvykať si na nové prostredie a inú mentalitu,“ vysvetlila mladá Trnavčanka.

S nedávno skončenou sezónou bola Pešková viac-menej spokojná. Len kúsok ju delil od nového osobného maxima, sklamanie si však vynahradila výborným výkonom na MS juniorov.

„So sezónou nemôžem byť stopercentne spokojná. Dala som si za cieľ, že si zlepším osobný rekord. Chýbalo mi len pár stotín, čo mi je ľúto. Celkovo však prevažujú pozitíva.“

Peškovej sa na vrcholných fórach darí. Pred dvoma rokmi vybojovala striebro na olympijskych hrách mládeže v Nankingu, na ME juniorov 2015 v Eskilstune skončila šiesta a na tohtoročných MS juniorov v Bydgozczi obsadila piatu priečku.

„Podarilo sa mi dobre si načasovať formu a na vrchole sezóny vygradovala v pravý čas. S výkonom v Bydgozczi som veľmi spokojná. Mesiac predtým som mala výron v členku a týždeň som netrénovala. Prekvapilo ma, že som zo seba dostala až toľko energie,“ tešila sa Pešková, ktorá odhalila aj plány do budúceho ročníka.

„Čas ukáže, ako sa vyvinie moja situácia s prípadným odchodom do Spojených štátov. V júli sú práve v Bydgozczi, na ktorý mám pekné spomienky, ME do 23 rokov. Rada by som sa ich zúčastnila,“ uzavrela usmievavá prekážkarka.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #atletika #Michaela Pešková