Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nie každého ruského olympionika luxusné auto za medailu poteší

Luxusný automobil ako odmena za olympijskú medailu nie je pre športovcov vždy vítaným darčekom.

27.08.2016 17:52
DSCN6439 Foto:
Ilustračná snímka.
debata (6)

Necelý deň po tom, čo si úspešní členovia ruskej výpravy prevzali v Kremli od premiéra Dmitrija Medvedeva snehobiele vozidlá BMW, sa jeden z nich objavil na internete v ponuke za 4,67 milióna rubľov. Podľa agentúry R-Sport sa BMW X6 snažil predať jeden z olympionikov, ktorému prišlo nepraktické, ale neskôr inzerát stiahol.

Tento model dostali ruskí víťazi z Ria, strieborní medailisti dostali BMW X5 a bronzoví BMW X3.

Osobné automobily sú v Rusku už tradičnou súčasťou odmien. Po hrách v Londýne 2012 dostali medailisti vozy Audi a po zimnej olympiáde 2014 v Soči pre zmenu mercedesy.

Jeden z mercedesov si vtedy odviezol krasokorčuliar Maxim Traňkov, podľa ktorého si však máloktorý z olympionikov môže taký automobil dovoliť. "Vari nikto nepomyslel na to, že tieto autá nielen podliehajú dani z luxusného tovaru, ale aj ich prevádzka nie je práve lacná a zárobkami sa nedá pokryť? Tiež by som svoje auto predal … Alebo si všetci myslia, že každý športovec je platený ako futbalista, hokejista alebo tenista? " napísal na twitteri majster sveta a Európy v tanečných pároch.

BMW dostala aj športová gymnastka Seda Tutchaľanová, ktorá si ho však príliš neužije, pretože jej je ešte len sedemnásť rokov a nemá vodičský preukaz.

Nielen kone pod kapotou si môže užívať zápasník Abdulrašid Sadulajev. Dvadsaťročný olympijský víťaz a majster sveta vo váhe do 86 kg získal okrem centrálnych odmien navyše v rodnom Dagestane šesť miliónov rubľov a dostihového koňa.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko