Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Nie každého ruského olympionika luxusné auto za medailu poteší

Luxusný automobil ako odmena za olympijskú medailu nie je pre športovcov vždy vítaným darčekom.

27.08.2016 17:52
DSCN6439 Foto:
Ilustračná snímka.
debata (6)

Necelý deň po tom, čo si úspešní členovia ruskej výpravy prevzali v Kremli od premiéra Dmitrija Medvedeva snehobiele vozidlá BMW, sa jeden z nich objavil na internete v ponuke za 4,67 milióna rubľov. Podľa agentúry R-Sport sa BMW X6 snažil predať jeden z olympionikov, ktorému prišlo nepraktické, ale neskôr inzerát stiahol.

Tento model dostali ruskí víťazi z Ria, strieborní medailisti dostali BMW X5 a bronzoví BMW X3.

Osobné automobily sú v Rusku už tradičnou súčasťou odmien. Po hrách v Londýne 2012 dostali medailisti vozy Audi a po zimnej olympiáde 2014 v Soči pre zmenu mercedesy.

Jeden z mercedesov si vtedy odviezol krasokorčuliar Maxim Traňkov, podľa ktorého si však máloktorý z olympionikov môže taký automobil dovoliť. "Vari nikto nepomyslel na to, že tieto autá nielen podliehajú dani z luxusného tovaru, ale aj ich prevádzka nie je práve lacná a zárobkami sa nedá pokryť? Tiež by som svoje auto predal … Alebo si všetci myslia, že každý športovec je platený ako futbalista, hokejista alebo tenista? " napísal na twitteri majster sveta a Európy v tanečných pároch.

BMW dostala aj športová gymnastka Seda Tutchaľanová, ktorá si ho však príliš neužije, pretože jej je ešte len sedemnásť rokov a nemá vodičský preukaz.

Nielen kone pod kapotou si môže užívať zápasník Abdulrašid Sadulajev. Dvadsaťročný olympijský víťaz a majster sveta vo váhe do 86 kg získal okrem centrálnych odmien navyše v rodnom Dagestane šesť miliónov rubľov a dostihového koňa.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko