Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

IAAF suspendovala zlatú z OH 2012 Čičerovovú

Medzinárodná asociácia atletických federácií (IAAF) suspendovala za doping olympijskú víťazku v skoku do výšky z Londýna 2012 Annu Čičerovovú.

01.07.2016 22:22
Anna Čičerovová Foto: ,
Anna Čičerovová.
debata (4)

Tridsaťtriročná rodáčka z Jerevanu (nar. 22. júla 1982) mala pozitívny test pri opakovanej analýze vzorky z OH 2008 v Pekingu, kde obsadila tretie miesto. „Práve prišiel list z IAAF. Píše sa v ňom, že mám pozastavenú činnosť a nemôžem štartovať na žiadnej súťaži, kým sa to nevyrieši,“ uviedla Čičerovová.

Majsterka sveta 2011 a halová európska šampiónka z roku 2005 pred týždňom vyhrala domáci ruský šampionát v Čeboksary. Čičerovová figuruje medzi 14 ruskými športovcami (z nich je 11 atlétov, dve hriešnice sú zo vzpierania a jeden je zástupca veslovania, pozn.) s pozitívnym výsledkom novej opakovanej analýzy vzoriek z OH v Pekingu.

Pre systematický doping v Rusku vylúčila IAAF vlani športovcov z tejto krajiny zo všetkých medzinárodných súťaží. Na augustové olympijské hry v brazílskom Riu de Janeiro sa dostanú len preukázateľne „čistí“ ruskí reprezentanti, ktorí absolvujú antidopingové kontroly mimo domoviny. Trojčlenná revízna rada pre doping Medzinárodnej asociácie atletických federácií (IAAF) jednomyseľne schválila štart ruskej strednotratiarky Julie Stepanovovej na OH 2016. Spomenutá Ruska, ktorá spolu s manželom Vitalijom pomáhala odhaliť nekalé dopingové praktiky v Rusku, sa môže aktívne zúčastniť už na budúcotýždňových 23. ME v atletike v holandskom Amsterdame (6. – 10. júla). Keďže Všeruská federácia ľahkej atletiky (VFLA) je pre spomenuté podvody stále suspendovaná, Stepanovová bude v štartovom poli osemstovkárok figurovať ako „neutrálna“ pretekárka nereprezentujúca nijakú krajinu.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #IAAF #Anna Čičerovová