Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tarr: Dve medaily sú skvelé povzbudenie pred Riom

Účasť na majstrovstvách Európy brali najmä ako poslednú možnosť súťažiť v silnej konkurencii a zistiť, ako sú na tom pred blížiacou sa olympiádou v Riu ich najväčší súperi. Nemali veľké oči, no domov sa štvorica rýchlostných kanoistov Denis Myšák, Erik Vlček, Juraj Tarr a Tibor Linka vracia s dvoma medailami.

26.06.2016 16:03
Juraj Tarr Foto: ,
Kanoista Juraj Tarr.
debata

Slovenský štvorkajak najprv v sobotu obsadil druhú priečku na 500 m trati a o deň triumfoval na olympijskom kilometri. „Ukazuje sa, že sme na dobrej ceste,“ vraví najstarší člen posádky Juraj Tarr (37).

Dve disciplíny, dve medaily. Čo hovoríte na túto bilanciu?
Fúúú (odfúkne si). Ani neviem, čo na to povedať. V päťstovke sme si mysleli, že pôjdeme trochu lepšie, ale urobili sme nejaké chybičky. Aj tak z toho vyšlo výborné striebro. V kiláku som očakával tuhší boj, lebo v Moskve bolo šesť dobrých lodí. No zvládli sme to. Nič to však nemení na fakte, že stále ešte máme na čom pracovať, najmä čo sa týka strednej pasáže trate. Tešíme sa, lebo je to príjemné povzbudenie aj odraz do záverečnej prípravy na olympijské hry.

Pred odchodom na šampionát ste nehovorili o vysokých métach. Tušili ste, že vaša forma je nádejná?
Veľmi sme to neriešili. Formu sme na Európu nijako extra neladili, skôr sme prišli v rámci tréningu – otestovať sa. Na prvom sveťáku sme boli len v B-finále, v Račiciach sme potom skončili tretí. Maďari zložili novú silnejšiu posádku, ale vedeli sme ju zdolať, čo ukazuje, že sme na správnej ceste.

Aká bola nedeľná finálová jazda?
Keď vyhráte, vždy si poviete, že dobrá. Trošku sme sa jej obávali, lebo fúkal bočný vietor, no zvládli sme to. Je to super aj preto, že aj v Riu to bude otvorené a veterné. Nepripustili sme žiadne extrémne kývanie lode, z čoho mám veľkú radosť. Osobne som sa trochu vytrápil na následnej dopingovej kontrole (smiech). Aspoň som pred seba pustil českého kanoistu Fuksu, ktorého ešte čakal jeden štart.

Myslíte už každý deň na olympiádu?
Vieme, že hlavý cieľ sezóny je olympiáda a robíme všetko preto, aby sme sa na ňu čo najlepšie pripravili. No na samotné preteky zatiaľ vôbec nemyslíme, stále je to ešte ďaleko. Keď už budeme v Riu, tam to už bude inakšie.

Nebudete po úspešnom vystúpení na ME pred Riom pod väčším tlakom?
Na to vôbec nemôžeme myslieť, v ničom by nám to nepomohlo. Aj iné favorizované lode, ktoré si na ME prišli otestovať súperov, zväčša vyhrávali. Na olympiádu pôjdu aj tak všetci s čistým stolom.

Užijete si trošku pekný výsledok z Moskvy?
Denis dostal v nedeľu za odmenu jedno pivko, to musí stačiť. Jeden deň sa budeme trošku tešiť, ale už všetko smerujeme do Ria. Ak to vyjde, po olympiáde môžeme oslavovať poriadne. Samozrejme, nenechali sme si ujsť ani zápasy futbalového Eura. Po súboji našich som sa presunul do hotela, v ktorom bývajú Maďari a s nimi si vychutnal zápas Maďarska s Belgickom.

Koľko voľných dní si teraz doprajete?
Priletíme v pondelok podvečer, takže v utorok a stredu budeme mať úplne voľno. Od ďalšieho týždňa sa vrátime späť do Szolnoku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Rýchlostná kanoistika #štvorkajak #Juraj Tarr