Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Listopadová ma ďalší olympijský limit i slovenský rekord. Už bolo načase, vraví

Po 100 m motýlik splnila slovenská plavkyňa Katarína Listopadová ďalší A-limit na augustové olympijské hry v Riu de Janeiro. Zverenke Dirka Langeho sa to podarilo v disciplíne 100 m znak, ktorú v sobotňajšom finále na mítingu v Ríme zvládla za 1:00,21 min a v talianskej metropole obsadila 2. miesto.

25.06.2016 20:42
Katarína Listopadová Foto:
Katarína Listopadová.
debata

Olympijské „áčko“ má hodnotu 1:00,25. Dvad­saťtriročná členka VŠC Dukla Banská Bystrica sobotňajším výborným časom na pretekoch Trofeo Internazionale Sette Colli 2016 zároveň prekonala vlastné slovenské maximum 1:00,67, ktoré zaplávala v apríli v brazílskom Riu na predolympijskom testovacom mítingu.

„Konečne, už bolo načase! Veľmi som túžila po ‚áčku‘ aj v ďalšej disciplíne a podarilo sa, hoci na poslednú chvíľu. Toto sú totiž moje posledné preteky pred tým, keď 3. júla vyprší možnosť plniť limity na OH v Riu. Pôjde sa mi tam rozhodne s lepším pocitom. Celú sezónu hovorím, že chcem mať splnené dva A-limity na olympijské hry, takže už je to konečne aj realita,“ povedala z Ríma Katarína Listopadová, kde ju v sobotu prekonala iba 20-ročná Kanaďanka Kylie Masseová (59,66). „Odkedy som skočila do vody, cítila som sa veľmi dobre. V podstate som šla celý čas s ňou, ušla mi posledných desať metrov, keď som stratila dobrý záber. Aj ona bude jednou z mojich súperiek v Riu.“

Listopadová sa v pondelok presunie z Ríma do tureckého Beleku a odtiaľ na ďalšie sústredenie na Floridu. „Doma sa ukážem až po olympijských hrách, teda zhruba v polovici augusta,“ prezradila bazénová univerzálka, ktorá by sa rada stala prvou Slovenkou, čo zvládne stovku znak za menej než minútu. „Vždy sa nájdu veci, ktoré môžem zlepšiť. Spravím všetko, aby sa mi to podarilo a opäť zlepšila rekord,“ uzavrela Katarína Listopadová.

debata chyba
Viac na túto tému: #plávanie #Katarína Listopadová