Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Do Moskvy bez Gelleho a Kohlovej, K4 sa otestuje

Len trinásť slovenských pretekárov v ôsmich lodiach sa predstaví v závere týždňa (24. až 26. 6.) na majstrovstvách Európy v rýchlostnej kanoistike v Moskve.

24.06.2016 07:00
Denis Myšák, Erik Vlček, Juraj Tarr, Tibor Linka Foto:
Slovenský štvorkajak Denis Myšák, Erik Vlček, Juraj Tarr a Tibor Linka.
debata

Slovensko nebude mať zastúpenie v tradične najsilnejšie obsadenej disciplíne K1 mužov na kilometri ani polovičnej trati a vo výprave chýbajú dvaja zo šiestich kajakárov, ktorí sa o dva mesiace predstavia na olympiáde v Riu.

Pekné spomienky na Moskvu majú Erik Vlček a Juraj Tarr. Pred dvoma rokmi si na MS v hlavnom meste Ruska vyjazdili dve zlaté medaily – v K2 na 1000 a 500 m. Tentoraz sa však do debla neposadia, absolvujú len štarty v štvorkajaku s Denisom Myšákom a Tiborom Linkom – v tomto zložení triumfovali na vlaňajších MS v Miláne. V Moskve ich čaká tradičný kilometer aj polovičná trať – po dlhšom čase sa vracia do programu európskeho šampionátu.

Štart na ME vnímajú ako výbornú možnosť súťažiť v silnej konkurencii. Po návrate sa budú venovať už len záverečnej príprave na vrchol sezóny v Riu.

„Čím lepšie umiestnenie dosiahneme, tým budeme spokojnejší. No ak nám to príliš nevyjde, nič sa nedeje. Aspoň zistíme, kde máme najväčšie nedostatky a budeme pracovať na ich odstránení. Navyše sa aj pozrieme, ako sú na tom súperi. Za takmer deväť týždňov do olympiády sa môže veľa zmeniť, ale ME mnohé naznačia,“ tvrdí Vlček.

Pred odchodom sa tradične pripravovali v Szolnoku a dva týždne nesedeli v spoločnej lodi. „Dali sme si len tri spoločné tréningy. Uvidíme, či to stačilo. Na začiatok sme si opäť museli každý nájsť svoje miesto a pohodu. Na konci sústredenia sme si dali jeden rýchly kilometer aj päťstovku. Časy neboli, aj vzhľadom na únavu na záver zaberačky, bohvieaké, ale pocit sme z nich mali dobrý. Sme zdraví a tešíme sa najmä na päťstometrovú trať, na ktorej sme ešte v tomto zložení nikdy neštartovali,“ poznamenal Vlček.

Na rozdiel od štvorice Myšák, Vlček, Tarr, Linka sa v Moskve nepredstavia zvyšní dvaja olympionici Peter Gelle ani Martina Kohlová. Obaja zvolili odlišný model prípravy na Rio, Kohlovú pribrzdili aj zdravotné problémy. Medzi ženami tak bude Slovensko reprezentovať len Ivana Kmeťová (K1 na 200 a 500 m). Preteky K1 na 1000 m aj polovičná trať budú bez slovenského zastúpenia.

Nominácia SR do Moskvy
Muži, K2 200 m: Miroslav Zaťko, Ľubomír Beňo, K2 500 a 1000 m: Martin Jankovec, Gábor Jakubík, K4 500 a 1000 m: Denis Myšák, Erik Vlček, Juraj Tarr, Tibor Linka, K1 5000 m: Marek Krajčovič, C1 200 m: Ľubomír Hagara, C1 1000 m: Vincent Farkaš, C1 500 a 5000 m: Matej Rusnák. Ženy, K1 200 a 500 m: Ivana Kmeťová.

debata chyba
Viac na túto tému: #Erik Vlček #Juraj Tarr #Denis Myšák #Tibor Linka