Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Putalová: Teším sa na sviatok, akých u nás veľa nemáme

Je v dobrej pohode aj forme. Účasť na obnovenom mítingu bude pre ňu veľká česť. Bežkyňa Iveta Putalová (28) sa však nepredstaví na svojej tradičnej štvorstovke.

27.05.2016 06:00
Iveta Putalová Foto: ,
Iveta Putalová.
debata

„Síce tam pobežím len štafetu žien na 4×400 metrov, ale je to míting, ktorý má svoju značku a kvalitu,“ vyhlásila zverenka Marcela Lopuchovského.

Ako sa pred blížiacim mítingom P-T-S cítite?
Mám za sebou ťažkú prípravu v Južnej Afrike v známom stredisku Potchefstroom. Denne som absolvovala náročné niekoľkofázové tréningy. Celá príprava však ide v dobrom tempe a správnom smere.

Chodíte tam pravidelne. Čím vás priťahuje?
Je tam teplo a perfektné podmienky pre atlétov. Nachádza sa tam tartanový aj trávnatý štadión. Komplex disponuje aj výnimočným rehabilitačným a relaxačným centrom, vrátane posilňovne či bazénov.

Na ostravskej Zlatej tretre ste minulý piatok dosiahli kvalitný čas 53,90. Napriek tomu ste povedali, že ste neokresaná. Čo to znamená?
Nebehala som ešte špeciálne veci, ako napríklad beh naplno na krátke vzdialenosti s veľkými časovými prestávkami.

Kde máte ešte rezervy?
Preteky v Ostrave som nezvládla takticky. Bola som vo vrchnej dráhe, v tých mi to veľmi nejde a prepálila som úvod. Potrebujem ešte zapracovať na rýchlosti.

Pamätáte si míting P-T-S?
Spomínam si na toto podujatie ešte z čias, keď som bola dievčaťom. Bola to veľká akcia. Máme výborných fanúšikov, ktorí pretekárov vedia motivovať.

Takže sa do Šamorína tešíte?
Samozrejme. Síce tam pobežím len štafetu žien na 4×400 metrov, ale je to míting, ktorý má svoju značku a kvalitu.

Môže sa stať z mítingu znovu celospoločenská a športová udalosť, na ktorú budú atléti aj diváci chodiť pravidelne?
Určite. Som veľmi šťastná, že sa na Slovensku vybudoval moderný atletický štadión. Ešte som na ňom nebola, o to viac sa tam teším. Má svetové parametre. Štartovať na péteeske bude pre mňa česť. Rada sa jej každoročne zúčastním. Bude to sviatok pre celú slovenskú atletiku, pretože takýchto mítingov nemáme veľa.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Iveta Putalová #míting P-T-S