Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Snom mladých florbalistiek je semifinále

Cieľom je obhájiť dobré umiestnenie z minulého roka, túžbou zabojovať o medaily. Slovenské florbalistky do 19 rokov chcú na MS v kanadskom Belleville (od 4. do 8. mája) uspieť.

29.04.2016 10:00
Florbal Foto:
Ilustračné foto
debata

Po 5. mieste pred dvoma rokmi na šampionáte v Poľsku mieria zverenky českého trénera Jaroslava Marksa ešte vyššie. V A-skupine si postupne zmerajú sily s najväčšími konkurentkami zo Švajčiarska (4. mája o 21.30), favoritkami zo Švédska (5. mája o 16.10) a nováčikom v elitnej A-kategórii Nórskom (6. mája o 16.30). V silnej konkurencii pomýšlajú na semifinále.

„Hrať proti Švédkam je doslova boj o prežitie, zvyšné tri družstvá sú vyrovnané. S veľkou pravdepodobnosťou sa pobijú o zvyšnú miestenku do semifinále. Hneď prvý zápas proti Švajčiarsku bude kľúčový. Ten napovie, či budeme mať postup vo vlastných rukách alebo sa budeme musieť spoliehať na ostatné výsledky,“ priblížil Marks.

Koučovi juniorskej reprezentácie bude chýbať jedna z najväčší opôr – Paulína Hudáková zo Spišskej Novej Vsi. „Pre mnohé dievčatá to bude premiéra v národnom drese. Verím, že zabojujeme o čo najlepší výsledok. Nesmieme si Paulínkinu neúčasť až tak pripúšťať. Jej absencia môže ostatné hráčky vyhecovať ku gólom a skvelým výkonom,“ poznamenala kapitánka Zuzana Šponiarová, čerstvá majsterka Česka s Vítkovicami.

Prvýkrát sa šampionát koná v Severnej Amerike. Do Kanady poletia Slovenky v sobotu po záverečnom sústredení v Česku. „Do Belleville prídeme skôr, ako ostatné reprezentácie kvôli aklimatizácii. Verím, že to bude naša výhoda. V Českej Třebovej sme absolvovali zápasy s miestnymi juniormi. Boli dôrazní a rýchli, dobre nás preverili,“ povedal Marks.

Šampionátu sa zúčastní 15 krajín, z toho osem v elitnej A- kategórii. Tie sú rozdelené do dvoch štvorčlenných skupín. Prví dvaja postupujú do semifinále. Družstvá na tretích, resp. štvrtých miestach zabojujú o 5. – 8. miesto.

debata chyba
Viac na túto tému: #florbal