Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rýchlejšieho víťaza ako Košice mali len štyri európske maratóny

Víťazný čas Keňana Samuela Kosgeia 2:07:07 h v 92. ročníku Medzinárodného maratónu mieru (MMM) vážne prehovoril do najrýchlejšej európskej konkurencie v tomto roku. Iba štyri maratóny na starom kontinente v roku 2015 majú podľa aktuálnej štatistky AIMS rýchlejšieho víťaza.

05.10.2015 09:10
Kiplimo Kosgei Foto: ,
Kiplimo Kosgei v cieli pretekov.
debata

"Zaradiť sa v tomto hodnotení hneď za Berlín, Londýn, Paríž a Rotterdam je pri pohľade na veľkosť a kvalitu metropolitných maratónov na starom kontinente určite skvelé vysvedčenie,“ uviedol v tlačovej správe riaditeľ košického maratónu Branislav Koniar. Doplnil aj poďakovanie všetkých účastníkom nedeľňajšej maratónskej fiesty v Košiciach.

„Ďakujeme všetkým, ktorí boli našej maratónskej misii v tomto roku akýmkoľvek spôsobom nápomocní. Príval pozitívnej energie pohltil nielen nás, ale aj desaťtisíce účastníkov, fanúšikov či televíznych divákov. A víťazný čas Samuela Kosgeia bol čerešničkou nášho snaženia.“

Výkon „Sammyho“ Kosgeia 2:07:07 h je zároveň druhý najkvalitnejší v celej histórii MMM. Rýchlejšie bežal v Košiciach iba jeho krajan Lawrence Kimaiyo v roku 2012 – o šesť sekúnd (2:07:01).

debata chyba
Viac na túto tému: #košický maratón #Kiplimo Kosgei