Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gondovi to jazdilo aj v nedeľu. V šprinte skončil druhý

Slovenský automobilový pretekár Richard Gonda má za sebou úspešný víkend v prestížnom seriáli Renault Sport Trophy. V sobotňajších vytrvalostných pretekoch na slávnom okruhu vo francúzskom Le Mans zvíťazil a v nedeľňajšom šprinte skončil druhý.

27.09.2015 13:36 , aktualizované: 16:30
Richard Gonda Foto:
Richard Gonda v Le Mans.
debata

Dvadsaťjedenročný pilot tímu ART Junior prišiel na okruhu La Sarthe hneď po nedeľňajšom štarte o prvú pozíciu a po celý čas sa snažil predbehnúť vedúceho Daria Capitania. Talian napokon udržal Slováka za sebou a zvíťazil s náskokom takmer pol sekundy.

„Celý čas som sa snažil vyvíjať čo najväčší nátlak, lebo som vedel, že som rýchlejší. Keďže sme na rovinkách nemali dostatočnú rýchlosť, čo sa ukázalo hneď na štarte, nebolo možné čisto predbiehať. Capitanio si to uvedomoval, tak sa snažil nespraviť žiadnu chybu, čo mu aj vyšlo. Ja som na to tlačil, ako sa dalo, no nechcel som robiť neférové kontakty, a preto to dopadlo takto,“ uviedol Richard Gonda podľa tlačovej správy svojho tímu.

Gonda mal dôvod na radosť v sobotu, keď triumfoval vo vytrvalostných pretekoch. Posledné šieste kolo prestížneho seriálu sa uskutoční cez víkend 17. – 18. októbra v španielskom Jereze. „Celý víkend hodnotím veľmi pozitívne, dobre sme si zapretekali a už sa teším do Jerezu,“ doplnil R. Gonda.

Renault Sport Trophy – Le Mans – šprintové preteky – nedeľa – výsledky (po 16 kolách): 1. Dario Capitanio (Tal.) Oregon Team 26:47,942 min, 2. Richard Gonda (SR) ART Junior Team +0,474 s, 3. Max Braams (Hol.) V8 Racing +1,947, 4. Diedrick Sijthoff (Hol.) V8 Racing +10,796, 5. Niccolo Nalio (Tal.) Oregon Team +12,373, 6. Max van Splunteren (Hol.) Equipe Verschuur +12,854

debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Gonda