Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gonda sa vrátil na pódium. Vo vytrvalostných pretekoch skončil tretí

Slovenský automobilový pretekár Richard Gonda úspešne odštartoval druhú polovicu sezóny Svetovej série značky Renault. V sobotňajších vytrvalostných pretekoch Renault Sport Trophy na legendárnom nemeckom okruhu Nürburgring finišoval na výbornom 3. mieste.

12.09.2015 19:31
Richard Gonda, Andrea Pizzitola Foto:
Richard Gonda (vpravo) a jeho tímový kolega z ART Junior Andrea Pizzitola po treťom mieste vo vytrvalostných pretekoch na Nürburgringu.
debata

Po nevydarenom minulotýždňovom podujatí v britskom Silverstone, kde odstúpil z oboch pretekov, sa banskobystrický rodák vrátil na pódium. Na ňom stál už v úvode sezóny v belgickom Spa i maďarskom Hungaroringu.

Talentovaný Gonda sa na trať dostal v polovici 70-minútových (+1 kolo) pretekov, keď v prototype RS01 vystriedal svojho kolegu z tímu ART Junior Andreu Pizzitolu. Francúzsky jazdec zamieril do boxov z 3. pozície, z ktorej absolvoval aj letmý štart. Gonda patril od prvých kôl medzi najrýchlejších jazdcov a neúnavne útočil na vedúcu dvojicu. V napínavom závere sa napokon z triumfu tešila posádka Max Braams – Roy Geerts (V8 Racing). V hodnotení endurance sú Gonda s Pizzitolom na priebežnej 3. priečke.

Zostrih pretekov

„Preteky boli náročné, auto mi Andrea odovzdal na treťom mieste, je skvelé, že udržal túto pozíciu od štartu. Mali sme dobrý pit stop a ja som pokračoval v dobrom tempe. Teším sa aj z tohto umiestnenia. Malý technický problém auta, ktorému sme spoločne s Andreom čelili, sa pokúšame s tímom napraviť. Do mojich zajtrajších šprintových pretekov bude snáď všetko stopercentne fungovať a získam čo najviac bodov,“ uviedol Gonda.

Jediný slovenský zástupca v prestížnom šampionáte odštartuje vďaka vydarenej kvalifikácii v nedeľňajšom šprinte z 2. miesta. Vyvrcholenie štvrtého podujatia šesťdielneho seriálu odvysiela naživo od 11.40 stanica DIGI Sport 1.

Informovalo tlačové centrum Richarda Gondu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Gonda #Renault Sport Trophy