Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tótha prijal minister obrany a dostal hokejku od Haláka

Čerstvého majstra sveta v chôdzi na 50 km z čínskeho Pekingu Mateja Tótha vo štvrtok predpoludním prijal minister obrany Slovenskej republiky Martin Glváč.

03.09.2015 15:00
matej tóth, martin glváč, hokejka Foto: ,
Slovenský reprezentant Matej Tóth a minister obrany Martin Glváč.
debata

Tridsaťdvaročný člen VŠC Dukla Banská Bystrica dostal ako darček podpísanú hokejku od slovenského brankára Jaroslava Haláka pôsobiaceho v zámorskej NHL v tíme New York Islanders. Tóth sa chcel v detstve stať hokejovým brankárom. „Určite je to veľmi pekné gesto, hokejka bude mať čestné miesto v mojej športovej vitríne,“ uviedol Matej Tóth.

Historicky prvý slovenský atletický majster sveta si so sebou priniesol aj zlatú medailu, ktorú vybojoval v sobotu 29. augusta výkonom 3:40:32 h. „Veľmi sa teším, čo dosiahol tento skromný vojak z VŠC Dukly Banská Bystrica a nezostáva mi nič iné ako veriť, že v našom športovom centre utvoríme také podmienky, že do budúcnosti budeme mať Matejov Tóthov viac,“ povedal Glváč.

„Takéto príjemné stretnutia potvrdzujú, že sa mi podarilo dosiahnuť veľký úspech. Som hrdý, že som profesionálny vojak a môj vzťah k ozbrojeným silám je veľmi pozitívny. A vďaka tomu, že som členom vojenského športového centra, mám výborné podmienky nielen na šport, ale aj sociálne zabezpečenie, čo na Slovensku v individuálnom športe nie je pravidlom,“ pokračoval Tóth.

Na stretnutí so šéfom rezortu bol aj Tóthov tréner Matej Spišiak, ktorého Glváč povýšil o jednu hodnosť na rotného. „Podľa platnej legislatívy ešte nemôžem udeliť povýšenie aj Matejovi Tóthovi, ale hneď, ako to umožní nový zákon o štátnej službe profesionálnych vojakov, dostane povýšenie aj on,“ dodal Glváč.

debata chyba
Viac na túto tému: #Matej Tóth #Jaroslav Halák #Dukla #Martin Glváč