Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šampión Matej Tóth odprevadil dcérku do školy a vyzval deti k pohybu

Atlét Matej Tóth len nedávno pochodoval v Pekingu v ústrety zlatej medaile na majstrovstvách sveta a v stredu už vyprevádzal dcérku Emmu do školy. Pri tejto príležitosti si novopečený majster sveta na 50 km nenechal ujsť stretnutie s deťmi na Základnej škole Spojová v Banskej Bystrici.

02.09.2015 15:32
Matej Tóth Foto: ,
Matej Tóth.
debata

„Byť majstrom sveta je určite nezabudnuteľná chvíľa. Pre mňa, keďže trávim mnoho času mimo domova, sú výnimočné aj bežné okamihy. Napríklad vyprevadiť svoju dcérku do školy,“ uviedol Matej Tóth.

Deťom sa prihovoril aj ako olympionik s cieľom motivovať ich k športu a aktívnemu životnému štýlu. „Je dôležité aby sa naše deti hýbali, či už na profesionálnej úrovni alebo len tak pre radosť. Nemusí z každého vyrásť svetový šampión, výhrou bude aj to, ak budú naše ulice opäť plné pobehujúcich detí, a hlavne ak budú zdravé a v dobrej kondícii,“ dodal Matej Tóth.

Tóthovi zablahoželala celá škola a najväčší úspech zožala jeho zlatá medaila. Tú si chcel pozrieť každý. „Matej Tóth je skvelý športovec a aj rodič. Ak mu to jeho časová vyťaženosť dovolí, vždy sa rád zapojí do aktivít školy. Zároveň som veľmi rada, že si dnes našiel čas a našim deťom ukázal, že svedomitá príprava a disciplína sú základom úspechu,“ uviedla v tlačovej správe Šárka Kováčová, riaditeľka Základnej školy Spojová v Banskej Bystrici.

Matej Tóth deťom v mene Slovenského olympijského výboru podaroval špeciálne olympijské zošity a ďalšie školské pomôcky ladené k olympijským hrám v Riu de Janeiro. Od tých bežných sa odlišujú fotografiami slovenských olympionikov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Matej Tóth