Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Klocová mala pocit, že postúpi tá, ktorá prežije

Slovenská reprezentantka Lucia Hrivnák Klocová (AK ZTS Martin) obsadila v III. semifinále behu na 800 m na 15. majstrovstvách sveta v atletike v Pekingu 7. miesto výborným časom 1:59,14 min, avšak do sobotného finále sa nedostala.

27.08.2015 15:10 , aktualizované: 16:00
Lucia Klocová Foto: ,
Slovenská reprezentantka Lucia Hrivnák Klocová.
debata (4)

Z každého z troch semifinálových behov totiž postupovali ďalej len prvé dve bežkyne a ďalšie dve doplnili finálovú osmičku na základe ďalších najlepších časov. Hrivnák Klocovú klasifikovali celkovo na 13. priečke.

Pre 31-ročnú zverenku Pavla Slouku je to tretie najlepšie umiestenie na MS zo šiestich účastí. Lepšia bola len v Osake 2007 (9.) a Paríži 2003 (11.). Slovenská osemstovkárka vyťažila z toho, že bežala v najrýchlejšom treťom semifinále. Od začiatku sa držala na ôsmej pozícii, avšak stále v dosahu najlepších. V cieľovej rovinke potom prešprintovala Britku Sharpovú. Všetkých osem žien z tohto behu sa dostalo pod hranicu 2 minút. Finalistka londýnskej olympiády na 1500 m Hrivnák Klocová sa po vyše 4 rokoch znova dostala pod túto métu.

„Bolo to mimoriadne rýchle. Už pri zbiehaní som sa cítila, akoby som finišovala do cieľa. Dokázala som zabehnúť takýto superčas, ktorý je štvrtý alebo piaty najlepší v celej mojej kariére. O to viac ma to teší, že sa mi to podarilo po zdravotných problémoch, aké som,“ uviedla Lucia Hrivnák Klocová na videu, ktoré sprostredkoval z Pekingu Slovenský atletický zväz.

Na otázku, aký mala s trénerom plán pred začiatkom semifinálového behu, odpovedala: „Mala som sa zaradiť niekde do stredu štartového poľa, aby som nestratila kontakt s postupovou trojkou a mohla útočiť aspoň na štvrté – piate miesto. Tušila som, že tretí semifinálový beh bude najrýchlejší a to sa mi aj potvrdilo. Baby vyštartovali akoby na finále 100 m s tým, že ktorá prežije a dobehne do cieľa, tá postúpi. Zaradila som sa až na chvost, cieľom bolo udržať sa skupinky, aby som mala kontakt, a v cieľovej rovinke sa aspoň trochu priblížiť k tým predo mnou. Keď som videla, že sa blížim k Sharpovej, tak som zabojovala aspoň o siedmu priečku a to mi, našťastie, vyšlo.“

Hrivnák Klocová išla na svetový šampionát do Pekingu s vedomím, že nemá čo stratiť, keďže nemala poriadne natrénované na 800 ani 1500 m. „Som vďačná za výsledný čas. Záverečné metre semifinále boli také náročné, že som neverila, že to dám pod dve minúty. Ukázalo sa, že súčasná svetová osemstovka je veľmi nabitá, keď päť – šesť báb dokázalo bežať pod a na úrovni 1:58 min,“ pokračovala Hrivnák Klocová.

Dlhodobo najlepšia slovenská strednotratiarka je aj mamou 14-mesačného synčeka Adama, ktorý ju zamestnáva v čase, keď netrénuje alebo nepreteká. „Som s touto sezónou spokojná, keďže pre zdravotné problémy som mala tréningový výpadok. Teraz sa už veľmi teším domov na syna Adamka,“ dodala Hrivnák Klocová.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Lucia Hrivnák Klocová #MS v atletike 2015 #beh na 400 m