Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nemáme sa čoho báť. Ideme si po miestenky, tvrdí Linka

Čaká ich premiéra na MS ako hrom. Mladíci Denis Myšák a Tibor Linka sa po prvý raz predstavia na seniorskom svetovom šampionáte a rovno vo vlajkovej lodi slovenskej rýchlostnej kanoistiky - v štvorkajaku.

19.08.2015 06:00
Tibor Linka, Juraj Tarr, Erik Vlček a Denis... Foto:
Slovenský štvorkajak (zľava) Tibor Linka, Juraj Tarr, Erik Vlček a Denis Myšák chce v Miláne vybojovať štyri olympijské miestenky.
debata

Po boku Erika Vlčeka a Juraja Tarra majú pred sebou jednoznačnú úlohu – vybojovať pre Slovensko štyri olympijské miestenky.

„Už sa neviem dočkať. Ideme na prvé majstrovstvá sveta a hneď tie najdôležitejšie, na ktorých sa bojuje o Rio. Stres však necítim. Vnímam to tak, že sa nemám čoho báť. Veď sedíme v lodi s dvoma starými vlkmi,“ hovorí dvadsaťročný Šamorínčan Linka.

Možnosť jazdiť s dvoma najskúsenejšími slovenskými kajakármi súčasnosti považuje za obrovskú školu. Verí, že im spolupráca s niekoľkonásobnými medailistami z rôznych svetových podujatí prinesie radosť i množstvo cenných skúseností.

Zaujímavosťou je, že posádka Myšák, Vlček, Tarr, Linka sa pôvodne dala dokopy len ako jednorazový pokus pred pretekmi Svetového pohára v Duisburgu. V Nemecku sa nejazdila disciplína K2 na 500 m, a tak Tarr s Vlčekom oslovili dvojicu dvadsaťročných mladíkov, či si s nimi nesadnú do štvorkajaka. „Prekvapilo nás to. Skôr zvyknú mladí pretekári osloviť skúsenejších než naopak. Brali sme to ako poctu a dúfali, že ich nesklameme. Absolvovali sme len dva či tri tréningy, ja som sa oproti pôvodnému plánu vymenil v lodi s Ďurom Tarrom, a v Duisburgu sme skončili tretí. Stále sme však vedeli, že pre Ďura s Erikom je dôležitejšia kádvojka,“ vysvetľuje Linka.

Keď však novozložený štvorkajak zdolal na druhých domácich kvalifikačných pretekoch, už po viacerých spoločných tréningoch, zohratú štvoricu Krajčovič, Michálek, Jakubík, Demin, rozhodlo sa, že pôjde i na MS do Milána.

„Dlho bolo otvorené, či chlapci neuprednostnia len dvojkajak, ale po kvalifikácii potvrdili, že do toho idú s nami. Cieľ na šampionáte máme jasný. Chceme vyjazdiť olympijské miestenky. Čerešničkou na torte by bola medaila,“ dodáva Linka. Rio si v K4 vybojuje sedem najrýchlejších európskych lodí.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Rýchlostná kanoistika #Rio 2016 #Denis Myšák #Tibor Linka #majstrovstvá sveta v rýchlostnej kanoistike