Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nešťastný posledný výstrel zatienil spokojnosť strelcov

Sedem medailí, z toho štyri zlaté a jedna miestenka na olympijské hry. Slovenskí športoví strelci si priviezli z majstrovstiev Európy v Maribore sympatickú porciu pekných výsledkov, no párkrát mali na šampionáte aj smolu.

30.07.2015 17:40
Marián Kovačócy Foto:
Marián Kovačócy bol veľmi blízko miestenke do Ria.
debata

Azda najväčšiu brokár Marián Kovačócy, ktorý posledným výstrelom prišiel o rozstrel o miestenku do Ria.

„Možno sme od šampionátu čakali o kúsok viac, ale počtom medailí ho musíme označiť za pomerne úspešný. Škoda, že niektoré veci nám nevyšli, asi pod vplyvom priveľkej motivácie. Chýbal aj kúsok športového šťastia. Daniela Demjén Pešková skončila dvakrát deviata. Škoda, lebo vo finále na 3×20 sa mohla reálne pobiť o miestenku do Ria. Za svoje výkony by si ju zaslúžila. S brokármi sme spokojní, získali individuálne medaily aj cenné kovy v družstvách. Mrzí nás Marián Kovačócy. No ešte stále má možnosť miestenku získať a je natoľko vyspelý, že verím, že sa mu to podarí,“ tvrdí Miloslav Benca, prezident Slovenského streleckého zväzu.

Veľmi príjemne ho prekvapila skeetarka Veronika Sýkorová. Zvládla prechod z juniorskej kategórie medzi ženy. „Hneď postúpila do finále, čo je pekný úspech. V ňom potom zaplatila daň za prvé vystúpenie medzi seniorkami na veľkom podujatí,“ vysvetľuje Benca.

Verí, že k pätici Juraj Tužinský, Pavol Kopp, Erik Varga, Danka Barteková a Zuzana Rehák Štefečeková, ktorá má miestenku do Ria, sa ešte pridajú ešte aspoň ďalší dvaja strelci. „Dúfam, že uspejú Hubert Olejnik v dvojitom trape, Pešková v puškárskych disciplínach či druhý muž v trape. Prekvapiť môžu druhou miestenkou ešte aj skeetarky či trapistky,“ dodáva Benca.

Reprezentačnému trénerovi trapistov Branislavovi Slamkovi najprv urobila veľkú radosť Štefečeková, následne spokojnosť umocnili úspechy v družstvách, no záver bol nepríjemný. „Pekné vystúpenie zatienil nešťastný posledný Mariánov výstrel. V základnej časti mal najlepší nástrel, ale taký býva šport. Potvrdil však, že patrí do špičky a má na to, aby si ešte Rio na Svetovom pohári v Gabale alebo na majstrovstvách sveta v Lonate vystrieľal. V jeho prípade sa od nás šťastie odvrátilo, v družstvách nám zas pomohlo, keď súperi zastrieľali slabšie v poslednej položke,“ priznáva Slamka.

Toho príjemne prekvapila najmä Jana Mezeiová. „Ešte len teraz končí materskú a jej príprava tak nie je ideálna. Na veľkých podujatiach sa vie vyhecovať, ale že strelí tak dobre, to som veru nečakal,“ dodal.

Slovenské medaily z Mariboru

Zlato: Rehák Štefečeková (trap), Praj (trap juniorov), družstvo trapistov (Kovačócy, Čavara, Varga), družstvo skeetarok (Sýkorová, Barteková, Stranovská).
Striebro: Danka Barteková (skeet), družstvo trapistiek (Mezeiová, Rehák Štefečeková, Boorová).
Bronz: družstvo trapistov juniorov (Praj, Drobný, Slamka).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Rio 2016 #športová streľba