Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Strata dôvery rozbila kamarátstvo i značku kvality

Boli osvedčenou - ťažko vybudovanou - značkou. Zárukou kvality. Dlhoročnými spoluhráčkami, ale aj dôvernými priateľkami. Zrazu je však po všetkom.

28.07.2015 18:00
OH 2012, kočky, slukova, kolocova Foto:
Kristýna Kolocová a Markéta Sluková počas olympijského turnaja v Londýne, kde obsadili výborné piate miesto.
debata

Kristýna Kolocová a Markéta Sluková. Dve ženy, ktoré spojil piesok, vysoká sieť a lopta. Spolu drali lavice základnej školy, prešli si útrapami, oslávili nejeden úspech. Po desaťročnej spolupráci sa však jeden z najlepších párov súčasného plážového volejbalu rozpadol. „Toto rozhodnutie nie je spontánne, neprišlo zo dňa na deň. Trápili sme sa už dlhšie obdobie. Narazili sme na problémy, ktoré nedokážeme vyriešiť,“ vravela českým médiám na tlačovej besede Sluková.

Česká dvojica sa postarala za riekou Moravou o menší šok. Ich rozchod mnohých prekvapil či dokonca pohoršil. „Ocitli sme sa v kríze, ktorú sme mali, no zároveň nedokázali prekonať. Ja som chcela pokračovať, rozhodnutie Markéty však bolo iné,“ uviedla viditeľne sklamaná Kolocová, ktorá niesla rozpad úspešného páru o čosi ťažšie.

Niet divu. Zatiaľ čo nižšia z dvojice nevie, čo s ňou bude ďalej, jej niekdajšia kolegyňa už má novú partnerku. Po boku Slukovej sa predstaví Barbora Hermannová, ktorá opustila svoju parťáčku – Martinu Bonnerovú. „Oznámiť rozchod uprostred sezóny je neférové – voči mne, celému tímu i sponzorom. Myslím si, že keby sa Kolocová nerozišla so Slukovou, Barbora by na naše ukončenie spolupráce ani len nepomyslela. Nechala sa však zmanipulovať,“ vyliala si zlosť v rozhovore pre český denník Sport Bonnerová.

Rozchod Kiki a Maki, ako zneli prezývky populárnej dvojice, je o to nepochopiteľnejší, že v aktuálnej sezóne mali spolu zabojovať aj o postup na budúcoročné olympijské hry, ktoré hostí Rio de Janeiro. V Brazílii mali obhajovať skvelé piate miesto z Londýna 2012. Okrem toho sa Češky pýšia aj ďalšími úspechmi. Medzi najväčšie patrí piata priečka na majstrovstvách Európy, triumf na prestížnom grandslame v Berlíne či turnaji Svetovej série v Prahe. Všetky dosiahli počas lanskej sezóny, ktorá bola pre ne vrcholom kariéry.

V aktuálnom roku však podávali 27-ročné hviezdy len priemerné výkony. Na nedávnych majstrovstvách sveta v Rotterdame obsadili až sedemnástu priečku. „Ďalšie pokračovanie by preto bolo veľmi bolestivé. Našou filozofiou bola vzájomná dôvera, spoločná vízia, herné myslenie. To všetko sa vytratilo,“ posťažovala sa Sluková. O konkrétnych dôvodoch rozpadu však ani jedna z volejbalistiek hovoriť nechce.

Isté je len to, že so stratou spoluhráčky prišla každá z nich aj o kamarátku. Aspoň na čas. „V tejto chvíli to na spoločnú kávu nevidím. A či príde niečo také o mesiac či rok, je otázne,“ povzdychla si Kolocová.

Jej slovám nasvedčovalo správanie sa oboch hlavných postáv na tlačovej besede. Na väčšinou vysmiatych tvárach tentokrát hrali prím sklamanie, zatrpknuté pohľady či hnev v očiach.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #plážový volejbal #Kristýna Kolocová #Markéta Sluková