Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bubeník si v premiére zaskáče s Baršimom

Splní sa mu jeden z veľkých snov. Slovenský výškar Matúš Bubeník sa po kvalitných výkonoch z ostatných týždňov dočkal zaslúženej odmeny.

24.07.2015 08:00
Matúš Bubeník Foto: ,
Matúš Bubeník.
debata

Strieborný medailista z nedávnej svetovej univerziády v juhokórejskom Gwang-ču dostal premiérovú pozvánku na míting Diamantovej ligy IAAF.

„Práve som obedoval s trénerom, keď mi zavolal Alfonz Juck a oznámil mi túto skvelú správu. Veľmi ma to potešilo a zároveň prekvapilo. Skôr som počítal, že sa dostanem až na míting do Štokholmu. Za Londýn som ešte radšej, lebo je to bližšie a budem stíhať aj majstrovstvá Slovenska začiatkom augusta. Po olympiáde a majstrovstvách sveta je Diamantová liga tretie najväčšie podujatie,“ vraví 25-ročný atlét.

Na prestížnom podujatí v Londýne sa dnes podvečer predstaví aj najväčšia hviezda súčasného skoku do výšky Mutaz Baršim z Kataru. Chýbať budú špičkoví ruskí výškari, ktorí sa chystajú na národný šampionát. „Konkurencia je napriek tomu veľmi silná. Nemám čo stratiť a môžem sa ukázať v dobrom svetle. Chcem si túto súťaž poriadne užiť a skočiť kvalitný výsledok,“ dodal.

Do Londýna pricestoval včera podvečer. Po prílete si doprial strečing a dnes pred súťažou sa plánuje poprechádzať po meste. „V Londýne som prvýkrát. Bývam v rovnakom hoteli ako sestry Jana a Dana Velďákové. Je to v centre, kúsok od Tower Bridge.“

Rodák z Holíča si výkonom 228 cm z Gwang-ču poistil miestenku na svetový šampionát do Pekingu. Na olympijskú potrebuje skočiť o centimeter viac. „Na limit mám ešte dosť času. Kvôli celkovej pohode by som ho rád vybojoval čo najskôr. Keby sa mi to podarilo v Londýne, bolo by to fantastické,“ tvrdí.

Zverenec Svatoslava Tona je siedmym slovenským atlétom s účasťou na niektorom mítingu Diamantovej ligy. Po Petrovi Horákovi je len druhým výškarom. V minulosti sa na podujatiach elitného seriálu predstavili okrem Dany Velďákovej aj Lucia Hrivnák Klocová, Dmitrij Vaľukevič, Jana Velďáková a Iveta Putalová.

Na Olympijskom štadióne v Parku kráľovnej Alžbety, kde sa konali pred troma rokmi aj súťaže olympijských hier, sa predstaví v skoku do diaľky Jana Velďáková a v súťaži trojskokaniek aj jej sestra Dana Velďáková. Bude to jej 21. štart na podujatí tohto rangu v kariére, čím je slovenskou rekordérkou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #atletika #Matúš Bubeník #skok do výšky