Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gonda sa zaskvel na Hungaroringu. Vyhral v šprintových pretekoch

Slovenský pretekár Richard Gonda zvíťazil v nedeľňajších šprintových pretekoch seriálu Renault Sport Trophy na okruhu Hungaroring neďaleko Budapešti.

14.06.2015 20:34
Richard Gonda Foto:
Richard Gonda.
debata

Talentovaný 21-ročný jazdec tímu ART Junior zužitkoval štart z pole position, ktorú si vybojoval v sobotňajšej kvalifikácii a triumfoval s veľkým náskokom viac ako 25 sekúnd pred Talianom Dariom Capitaniom. Ten bol druhý aj v sobotňajších vytrvalostných pretekoch. Tretia priečka patrí Holanďanovi Diederickovi Sijthoffovi s odstupom viac ako 42 sekúnd na slovenského jazdca. Víťaza zo soboty Davida Cebriána klasifikovali až na šiestom mieste.

„V prvom rade som šťastný, že môžem byť tu v Maďarsku, kam ma prišlo povzbudiť mnoho fanúšikov zo Slovenska. Dôležitý bol štart, pretože ak by ma Dario predbehol, bolo by komplikované dostať sa späť na prvé miesto. V prvej zákrute som mal aj trochu šťastia. Potom som útočil bez toho, aby som robil chyby. Nevedel som, čo mám očakávať, pretože sme na aute vykonali množstvo zmien, ale vyzerá to tak, že sme spravili veľký krok vpred,“ cituje Gondu stránka worldseriesby­renault.com.

Pre Gondu je to v prestížnom seriáli už druhé víťazstvo, radoval sa aj v 1. kole na belgickom okruhu Spa-Francorchamps koncom mája. V nedeľu sú na programe ešte jedny preteky, ktoré odštartujú o 15.45 h.

Renault Sport Trophy 2015 – Hungaroring – nedeľa – šprintové preteky:
1. Richard Gonda (SR) ART Junior Team 27:35,895 min, 2. Dario Capitanio (Tal.) Oregon Team +25,217 s, 3. Diederick Sijthoff (Hol.) V8 Racing +42,336, 4. Max Braams (Hol.) V8 Racing +42,669, 5. Stefano Costantini (Tal.) V8 Racing +42,977, 6. David Cebrián (Šp.) Monlau Competicion +43,497

debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Gonda