Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovenské hliadky zažiarili. Zlato brali muži i ženy

Slovenské vodné slalomárky Jana Dukátová, Kristína Nevařilová a Kristína Zárubová príjemne prekvapili na majstrovstvách Európy v nemeckom Markkleebergu a vyhrali súťaž hliadok 3xK1.

31.05.2015 15:55
Peter a Pavol Hochschornerovci. Foto: ,
Súčasťou zlatej slovenskej hliadky boli aj Peter a Pavol Hochschornerovci.
debata (4)

O ďalšiu zlatú medailovú radosť sa postarali aj deblkanoe Peter a Pavol Hochschornerovci, Ladislav a Peter Škantárovci a Tomáš Kučera, Ján Bátik, ktoré vyhrali 3×C2 mužov. Slováci si tak z Kanuparku v Markkleebergu odvážajú celkovo päť cenných kovov – tri zlaté a dva bronzové.

Už v sobotu vyhrali hliadky 3×C1 mužov Michal Martikán, Alexander Slafkovský a Matej Beňuš, posledne menovaný pridal aj bronz v singlkanoe a v K1 mužov skončil tretí Andrej Málek. Na európskych šampionátoch získalo Slovensko už celkovo 81 medailí, z toho 40 zlatých, 21 strieborných a 20 bronzových. Budúcoročné ME bude hostiť Liptovský Mikuláš.

Slovenky v 3×K1 na rozdiel od súperiek neurobili toľko chýb a tešili sa z nečakného úspechu. V konečnom účtovaní o 2,55 sekundy zdolali Poľky, tretie skončili Rakúšanky. Slovensko naposledy v hliadkach kajakárok získalo zlato v roku 2006 vo francúzskom L'Argentiére la Bessée. Aj vtedy bola pritom Dukátová, ktorú dopĺňali Elena Kaliská a Gabriela Stacherová.

Dukátová bola aj pri prvenstve v Tacene 2005, vtedy okrem nej a Kaliskej bola v tíme aj Gabriela Zamišková. Do nedele to boli jediné prvenstvá slovenských reprezentantiek v 3×K1 na ME. Nevařilová a Zárubová získali svoje prvé cenné kovy na kontinentálnych seniorských šampionátoch v kariére, celkovo ich na európskych vrcholoch roka malo na krku 34 Slovákov a Sloveniek.

Vo finále 3×C2 mužov zasa dominovali Hochschornerovci, Škantárovci a Kučera s Bátikom. V konečnom účtovaní napriek 6 trestným sekundám zdolali Čechov o 69 stotín sekundy. Bronz si vybojovali Rusi. Slováci obhájili zlato z vlaňajšej Viedne, Hochschornerovci si pripísali na svoje konto jubilejný desiaty titul majstrov Európy, z toho štvrtý v hliadkach.

3×K1 žien:
1. Slovensko (Jana Dukátová, Kristína Nevařilová, Kristína Zárubová) 133,95 (6), 2. Poľsko 136,50 (6), 3. Rakúsko 142,16 (12)

3×C2 mužov:
1. Slovensko (Peter a Pavol Hochschornerovci, Ladislav a Peter Škantárovci, Tomáš Kučera-Ján Bátik) 131,24 (6), 2. Česko 131,93 (8), 3. Rusko 140,46 (12)

4 debata chyba