Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vlček s Tarrom si sadli do štvorkajaka a vylovili medailu

V hlavnej disciplíne sa im nedarí, v doplnkových zbierajú medaily. Kajakári Erik Vlček a Juraj Tarr, ktorí vlani príjemne šokovali triumfom na majstrovstvách sveta v Moskve na olympijskom kilometri i polovičnej trati, sa zatiaľ v kádvojke na svojej primárnej trati (1000 m) trápia.

25.05.2015 15:38
Tibor Linka, Erik Vlček, Juraj Tarr, Denis Myšák Foto:
Tibor Linka, Erik Vlček, Juraj Tarr a Denis Myšák (zľava doprava) pózujú s bronzovými medailami zo SP z Duisburgu.
debata

Na majstrovstvách Európy v Račiciach začiatkom mája ani počas uplynulého víkendu na podujatí Svetového pohára v Duisburgu nepostúpili ani do finále.

I tak sa však v oboch prípadoch vracali domov s medailou. Na európskom šampionáte získali striebro na 500 m a v Duisburgu si v nedeľu vyjazdili bronz v novozloženom štvorkajaku s mladíkmi Denisom Myšákom a Tiborom Linkom.

„Príjemnejšie by bolo, keby sme postúpili aspoň do finále, ale stále nám chýba sekunda na najlepších. Od Račíc cítime progres, ale stále to nie je ideálne. Aj singlové časy pritom naznačujú, že by sme mali jazdiť lepšie. Nie je však dôvod na paniku, do augustových majstrovstiev sveta, kde sa bude bojovať o olympijské miestenky, je ešte dosť času. Snažíme sa načasovať formu práve do Milána,“ vysvetľuje mladší z komárňanskej dvojice Erik Vlček. Ako sa skúsenej dvojici po dlhšej odmlke pozdávali preteky v K4?

„Vyšlo to nad očakávanie dobre. Už tréningy naznačovali, že to môže byť fajn, ale mali sme problém správne si sadnúť. Po katastrofálnej rozjazde sme zašli semifinále dokonale. Keby nám rovnako vyšlo aj finále, mohli sme byť pokojne druhí. Po viac ako roku som v lodi nesedel vpredu, ale na Denisa sme si rýchle zvykli. Dobre sa nám spolu pádlovalo,“ priznáva Vlček.

Štart v K4 si zaradili do programu len preto, že v Duisburgu sa nejazdilo na 500 m trati a nechceli cestovať na Svetový pohár len kvôli jednej disciplíne. „Denis aj Tibor sa veľmi zlepšili a my máme radi túto disciplínu, preto sme štartovali,“ tvrdí 33-ročný úspešný kajakár.

Ani pekný výsledok zo Svetového pohára však nič nemení na tohtoročných plánoch zohranej dvojice Vlček, Tarr. „Pred Európskymi hrami sa sústreďujeme tisícmetrovú trať v K2 a po nich už musíme myslieť na Miláno a olympijské miestenky. Je však fajn vedieť, že keby sa niečo stalo, stále máme aj alternatívu v K4,“ prezrádza Vlček.

Devätnásťročný Myšák sa spolu s Linkom sústreďuje najmä na dvojkajak, no tento rok už na významných podujatiach štartoval v dvoch rozdielnych káštvorkách. Na ME nahradil v tradičnej posádke (Krajčovič, Michálek, Jakubík, Demin) chorého Krajčoviča. Teraz opäť zaujal pozíciu háčika – pred Vlčekom, Tarrom a svojím parťákom Linkom.

„Dosiahli sme nádherný výsledok. Pre mňa s Tiborom je to prvá seniorská medaila, keďže ešte stále patríme do kategórie do 23 rokov. Sme zohraní, Erik s Jurajom tiež. Zároveň máme podobný štýl pádlovania. Mali sme síce problémy so sedením v lodi, ale nakoniec sa nám to podarilo zladiť. Cítil som sa lepšie ako začiatkom mája na európskom šampionáte. Teraz som tu už mal vyskúšané a nebolo to pre mňa také nové. Štart s chalanmi na ME mi pomohol,“ hodnotil Myšák.

Štvorica Krajčovič, Michálek, Jakubík a Demin v Duisburgu vyhrala svoju rozjazdu, vďaka čomu postúpila priamo do finále. V ňom však obsadila až siedmu priečku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Erik Vlček #Juraj Tarr