Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Svitko sa teší na známe terény. Potešila by ho desiatka

Líder reprezentačného družstva Štefan Svitko včera predstavil dres slovenského Trophy teamu pre jubilejný, 90. ročník Medzinárodnej šesťdňovej motocyklovej súťaže ISDE, ktorý sa uskutoční od 7. do 12. septembra v Košiciach a okolí.

22.05.2015 18:00
Štefan Svitko Foto:
Slovenský motocyklista Štefan Svitko.
debata

Šesťdňová bude najdôležitejšou medzinárodnou súťažou, ktorú v roku 2015 usporiada Slovenská motocyklová federácia. Z obrovského počtu prihlásených museli organizátori vybrať pre obmedzené kapacity 540 jazdcov. Zastúpenie na ISDE bude mať až 32 krajín. Najväčšie, pochopiteľne, Slovensko.

„Dres je nádherný. Dúfam, že nám prinesie aj kus šťastia. Aby sme sa pohybovali na popredných miestach, budeme ho potrebovať dosť veľa,“ vraví so smiechom Svitko.

Skúsený 32-ročný slovenský reprezentant včera absolvoval aj oficiálne fotenie plagátov. „Nie som práve veľký fanúšik fotení, ale išlo to rýchlo a bolo to i celkom zábavné. Len nás ku koncu vyhnal domov dážď,“ dodal Svitko, ktorý je pripravený byť lídrom seniorského Trophy teamu.

V predbežnej nominácii okrem neho figurujú Miroslav Ševela, Jaroslav Štrbek, Marek Haviar, Marek Giertl, Róbert Kapajčík a Zlatko Novosad. Titul z vlaňajška sa pokúsia obhájiť Francúzi.

Aké majú Slováci na šesťdňovej ciele?,,Ak sa dostaneme do prvej desiatky, budem veľmi spokojný. Najviac sa teším na to, že budeme jazdiť doma pred slovenskými fanúšikmi. Terény v okolí Košíc mám rád a vyhovujú mi," prezrádza Svitko. „Do septembra budem jazdiť najmä na enduráckej motorke, ale sem-tam vysadnem aj na dakarskú. Po šesťdňovej sa už budem plne sústreďovať na ďalší ročník Rely Dakar,“ prezradil.

Na Slovensku sa populárna „motocyklová olympiáda“ uskutoční piatykrát. Štyrikrát (v rokoch 1977, 1982, 1991 a 2005) ju hostila Považská Bystrica. Slovensko postaví aj juniorský tím a po prvý raz aj ženskú reprezentáciu (Zuzana Gahérová, Katarína Juríčková a Karin Hostinská). Jazdiť sa bude v okolí Košíc – Baška, Opátka, Vyšný Medzev, Kojšov, Košická Belá, Jahodná či Gelnica. Záverečný motokros je na programe v sobotu 12. septembra v Kechneci.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Štefan Svitko #motocykle #ISDE