Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vlček a Tarr sa inšpirovali aj monopostami F1

Dvojnásobní majstri sveta v rýchlostnej kanoistike v kategórii K2 na 500 a 1000 m Juraj Tarr a Erik Vlček sa na začiatku predolympijskej sezóny vyzbrojili novým modelom lode značky Nelo.

27.04.2015 16:32
Erik Vlček, Juraj Tarr Foto: ,
Erik Vlček a Juraj Tarr.
debata

„Po víťazstve na vlaňajších majstrovstvách sveta na lodi značky Nelo sme dostali ponuku od výrobcu na nové lode K1 a K2, ktorú sme radi privítali. Možnosť vyskúšať niečo nové je vždy príjemné,“ cituje Erika Vlčka server canoe.sk. Jeho "parťák“ Juraj Tarr k tomu odbornejšie poznamenal: "Zmena v lodi nie je veľká. Dali sme si len jemne zvýšiť palubu, ja som si upravil priečku a zmenil sa aj dizajn.“

Značka Nelo slovenským jednotkám v K2 náramne vyhovuje, dva tituly majstrov sveta z Moskvy 2014 zrejme nebudú dielom náhody.

"Loď je strašne živá a pružná na štarte, veľmi dobre drží v trati tempo. V závere, keď už prichádza únava, netreba veľa sily na to, aby sa zas rozbehla. Stačí malý impulz a ona vyskočí z vody,“ ozrejmil Juraj Tarr.

"Vyhovuje nám aj to, že sa loď rýchlo dostane z vody, vďaka čomu dokážeme urobiť rýchlejší štart. Po augustových MS sme sedeli v spoločnej lodi až teraz. A hneď v tej novej. Zatiaľ sme použili veci a nastavenia zo starej K2 a bolo to celkom fajn,“ dodal Erik Vlček.

Na otázku, ako a či vôbec ovplyvnili dizajn novej lode, Juraj Tarr odpovedal: "Jeden z našich sponzorov je silná automobilka Mercedes Benz, a tak sme sa inšpirovali monopostami F1 stajne Mercedes. Poslali sme návrh, dotiahli detaily a dizajn bol na svete. Dúfame, že naše lode pôjdu tak rýchlo ako strieborné šípy v F1.“

Vlček a Tarr by sa mali na novej lodi predstaviť už na blížiacich sa majstrovstvách Európy, ktoré sa uskutočnia v závere tohto týždňa v českých Račiciach (1.- 3. 5.).

debata chyba
Viac na túto tému: #Erik Vlček #Juraj Tarr