Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Bývalý údržbár sníva o opaskoch. V ceste mu stojí Kličko

Doktor Oceľové kladivo má pred sebou ďalšiu operáciu. V legendárnej Madison Square Garden v New Yorku sa boxerský šampión Vladimir Kličko postaví v súboji o tri majstrovské opasky proti Američanovi Bryantovi Jenningsovi.

25.04.2015 07:10
Vladimir Kličko Foto: ,
Vladimír Kličko.
debata

Do centra Manhattanu sa tridsaťdeväťročný Ukrajinec vracia po siedmich rokoch. Naposledy tu v roku 2008 zvíťazil na body nad Sultanom Ibragimovom z Ruska. Cez víkend bude obhajovať titul majstra sveta vo verzii WBO, IBF a WBA.

„Mladých talentov je stále viac a viac. Každá ďalšia obhajoba je náročnejšia. Som pripravený zvíťaziť. Necítim sa slabý, zlý a ani pomalý. Život si užívam. Čo môže byť väčšia zábava, ako mlátiť ľudí za peniaze,“ citovala agentúra Reuters mladšieho z bratov Kličkovcov.

Pre skúseného boxera to bude už 27. súboj v elitnej kategórii ťažkých váh. Keď zvíťazí, priblíži sa fenomenálnemu Joeovi Louisovi, ktorý majstrovské pásy obhájil v rekordných 25 dueloch za sebou. Kličko má na konte 22 obhájených opaskov a jeho séria má 17 víťazných duelov od roku 2006.

„Nechcem sa porovnávať so žiadnymi velikánmi ťažkej váhy. Stále k nim vzhliadam s pokorou. Sú to pre mňa ikony,“ povedal olympijský víťaz z Atlanty 1996, ktorý v profesionálnom ringu absolvoval už 66 zápasov s bilanciou 63 víťazstiev (53 k.o.) a tri prehry.

Ukrajinský borec si pred súbojom užíval pohodu na slnkom prežiarenej Floride. Na pláži relaxoval a zabával sa spolu s dcérkou Kayou Evdokiou, ktorú má s americkou herečkou Hayden Panettiere. Jeho vyzývateľ zatiaľ usilovne trénoval v texaskej púšti, kde sa nerušene sústreďoval na vrchol svojej kariéry.

Jennings je iba o päť centimetrov nižší ako Kličko, rozpätie rúk má dokonca širšie, čo mu umožňuje držať sa z dosahu súperových pästí. „Mojou hlavnou výhodou je mladosť a dravosť. Som presvedčený, že som rýchlejší ako môj súper. Skúsenosťami sa nezaťažujem. Skoro každý, s kým som boxoval, ich mal viac,“ vyhlásil 30-ročný rodák z Philadelphie.

Boxu sa naplno venuje len šesť rokov a v profiringu doteraz vyhral všetkých 19 súbojov. Predtým hrával basketbal a pracoval ako údržbár vo Federálnej banke. „Páči sa mi jeho minulosť. Je to úžasný príbeh a bude to pre neho životný zápas. Určite ho nepodcením. Má kvalitný pravý hák a je dosť pohyblivý. Verím, že v ringu nebude len poskakovať, ale aj bojovať,“ uviedol Kličko.

Dramatický súboj, ktorý je vypísaný na dvanásť kôl, sa uskutoční v noci zo soboty na nedeľu (4.20 SELČ). Fanúšikovia si ho môžu vychutnať aj v priamom prenose na televízii Dajto.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #box #Vladimir Kličko #Bryant Jennings